Brokolicová bramboračka houbovačka - polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle osmažíme sušené houby (v dlaních lehce promnuté), na kolečka pokrájenou mrkev s na plátky pokrájeným řapíkatým celerem. Po osmažení zasypeme hladkou moukou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle osmažíme sušené houby (v dlaních lehce promnuté), na kolečka pokrájenou mrkev s na plátky pokrájeným řapíkatým celerem. Po osmažení zasypeme hladkou moukou,…
Kuřecí plátky kuchyňsky upravíme, osušíme, ze stran nakrojíme osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na malé kousky a na másle jej orestujeme. Přidáme k pórku orestovat…
Do tlakového hrnce jsem strčil stehno s kořením, solí a vývarovou kostkou a nechal tam 20 minut. Poté jsem stehýnko vyndal,nechal vychladnout, obral a pokrájel na malé…
Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Jablka oloupeme, odjadřincujeme a…
Do misky rozklepneme vejce, která rozšleháme se šlehačkou. Lehce osolíme, opepříme a promícháme.Houskový knedlík a maso nakrájíme na kostičky.Zapékací mísu vymažeme…
Kuřecí hřbety a zeleninu s kořením dáme na hodinu vařit. Poté vyjmeme, obereme hřbety a mrkev s celerem nakrájíme.Do vývaru sypeme zhruba půl hrnku hrubé krupice a stále…
Maso naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek poklademe plátkem slaniny. Kapie omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a podélně…
Rýžový papír ponořte na malou chvilku do horké vody a vzápětí ho vytáhněte. Pokud byste ho nechali ponořený ve vodě delší dobu, už by se s ním nedalo dále pracovat.Papír…
Žampiony sloupneme a ostřejší lžičkou vydlabeme dužin (dužinu a nožky můžeme použít pod maso nebo do polévky).Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a důkladně…
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem. Přidáme škvarky, chléb, mrkev a celer - vše nakrájené na kostičky. Chvilku restujeme, pak zalijeme horkým…
Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády. Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku.…
Předem namočenou čočku uvaříme s česnekem, bobkovými listy, půlkou cibule, novým kořením a hladkolistou petrželkou doměkka ( při vaření sbíráme pěnu ). Zatímco se nám…
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Vejce si rozšleháme se špetkou soli a na omaštěné pánvi si uděláme dvě omelety, o velikosti naklepaných…
Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem skončili tak 1,5 cm před…
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme dozlatova a ke konci…
Na trošce oleje osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené, přisypeme na…
Připravíme si zapékací pekáč s horním poklopem a vyložíme jej pečícím papírem. Lilek umyjeme, nakrájíme na kolečka a klademe na dno a boky. Posypeme na drobno nakrájenou…
Nakrájíme umytou cuketu na kolečka a vložíme na dno zapékací misky. Přidáme vrstvu zeleniny a bylinek, vše nakrájené na drobno. Posypeme syrovátkovým sýrem nakrájeným na…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme…
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, brambor a dýni dáme zvlášť do misky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Kapustičky očistíme,…
Na kousku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přidáme následně osmažit i na nudličky pokrájený řapíkatý celer.Po rozvonění celeru přisypeme 200 gramů…
Celer očistíme, z hrušek odstraníme jádřince a vše nahrubo nastrouháme. Přidáme posekané lístky celeru a petrželky.Zalijeme vymíchanou zálivkou a při servírování navrch…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme a pokrájíme na malé kostičky, květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do většího hrnce s osolenou vodou. Přidáme zeleninový bujon,…
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Panna cotta z kokosového mléka podle Josefa Maršálka: Slavný cukrář poradí, co udělat, aby krásně ztuhla
Rarášci s masem a zeleninou: Na efektní oběd ze zbytků stačí pár ingrediencí, maso je dobré pro plnější chuť předem naložit
Hospodská gulášová polévka: Mleté hovězí dodá skvělou chuť, paprika zase barvu, důležitý fígl je ve správném osmažení cibule