Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Hovězí maso 18 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího zadního masa z kýty
200 g domácího prejtu (nebo vinné klobásy)
3 šalotky
1-2 polévkové lžíce ostřejší hořčice
vývar z masa
3-4 polévkové lžíce divokých brusinek
150 ml červeného vína
1 větší pórek
2 světlé čerstvé papriky
2 stonky řapíkatého celeru
1 citrón
nové koření
bobkový list
sůl
pepř
jalovec
olej
Na potření závitků :
1 polévková lžíce rajského protlaku
1 polévková lžíce divokých brusinek
kapka olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčicí a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek řapíkatého celeru.

  2. Zakápneme divokými brusinkami, zavineme a upevníme pružinovými sponkami na závitky. Závitky potřeme směsí, kterou jsme si připravili z brusinek, rajského protlaku a olivového oleje a dáme do chladu asi na 2 hodiny.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme nadrobno pokrájené šalotky, které orestujeme dozlatova a poté vložíme naložené závitky zprudka osmahnout, aby se nám maso pěkně zatáhlo a pustilo šťávu.

  4. Orestované závitky přendáme do pekáčku, přidáme nové koření, bobkový list, jalovec, kousky řapíkatého celeru, kousky svělých paprik, přidáme červené víno, zamícháme a vše podlijeme vývarem z hovězího masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a necháme dusit v troubě na 180 stupňů doměkka.

  5. Když jsou závitky měkčí, odklopíme druhý pekáček a necháme je ještě chvíli dopéci doměkka. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme ještě brusinky, krátce povaříme, vyndáme koření a ponorným mixérem trochu rozmixujeme (můžeme jen přecedit) a podle chuti ještě osolíme, opepříme, okyselíme citronem, maso vrátíme a už jen vše prohřejeme.

  6. Moukou nezahušťujeme, omáčka je dost hustá i bez mouky.

Poznámka

Můžeme místo prejtu potřít plátky masa také náplní z vinné klobásy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami

  • děkuji všem dámám:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova: děkuji Aničko, už je v hovězím mase, díky všem:-K;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavý receptík:-p+8:yes: a moc hezky nafoceno:-K
    Jen když je to"Hovězí závitek"dala bych to do kategorie hovězí maso,aby to tady nezaniklo:-)

    Odpovědět

  • Simona Kucerova: Simi, díky, vidíš, spěchám a kategorie ujede, jinak manžel právě dojedl i dnes a říká, že tam ten prejt ani není moc cítit, jinak zatím je to lepší chuťově, jak klasika ptáček nebo závitek, můžeš tam přidat i pokrájenou kyselou okurku, také bezvadné, teď mi manžel mi napovídá, že mám říci, že je to moc dobré,:-p:-p a tak tlumočím, prý jedna báseň;-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný receptík,chuť si nedovedu představit,ale vypadá to hezky:yes:;-)
    Ivo jen se vloudila asi chybička,receptík je pod kategorii luštěniny;-)

    Odpovědět

  • Dana61: díky Danuš a díky všem, komu se recept líbil:-K;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    určitě velmi chutné:yes::-D

    Odpovědět

  • 1974andrea: Andrejko, v tom plátku masa je kousek prejtu skutečně chutný, a dokonce jsem ten prejt hledala, jinak bych to sem ani nedávala, kdyby tomu bylo jinak,;-) potřela jsem jen plátky masa a udělala závitek, viděla jsem to jednou na jídelním lístku v Bojnicích, ochutnala jsem a od té doby jsem to nosila v hlavě, fakt moc dobré, mastné to nebylo, příště zkusím s tmavým prejtem něco, ale taky jsem se toho bála,ale výsledek je bezvadný;-) vše se musí odzkoušet a to já zase ráda:-):-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Prejt si děláme o zabijačkách, buď jen tak pečený nebo do jitrniček. Bývá dost mastný;-). Nevím, jak by to chutnalo s hovězím;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Hmm...mňamózní:yes::yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    To vypadá moc dobře a i kombinace chutí se mi moc líbí:-p:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI: machr, slabé slovo, spíš kuchařský kaskadér, baví mne zkoušet stále nové chutě po svém:-D:-)) a díky:-K

    Odpovědět

  • vseumel: no právě;-):-))

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Zajímavý receptík. Prejt mám moc ráda, ale fakt by mě nenapadlo zkombinovat ho s brusinkami. Ale je potřeba experimentovat a ty Ivko jsi na to machr. Super:yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    To bude dobrota. S prejtem to bude lepší než s vinnou klobásou. Je mastnější :-p. Posílám bodíka.:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: plněné hovězí závitky plněný hovězí závitek závitky s s brusinkami papriky plněné prejtem recept plněné hovězí papriky plněné prejtem plnene maso prejtem hovězí zadní zavitky se zelím jídelni listek bojnice závitky z hovězího na víně pecene hovezi zavitky hovezi zadni z remosky hovězí závitek pečený plněné závitky z hovězího masa maso plnene prejtem hovězí pečeně s brusinkama pečení hovězích závitků pečené plněné hovězí závitky recepty z cervenym prejtem hovězí zadní zavitky

Zapomněl/a jsem heslo