

Zdravá zeleninová polévka s knedlíčkama z droždí, zázvoru a zeleniny
Suroviny
- 4 mrkve
- 2-3 stonky řapíkatého celeru
- 2 vejce
- 3-4 PL másla
- strouhanka
- 2-3 kostky droždí
- čerstvý zázvor nebo sušený zázvor
- pažitka nebo petrželka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Zeleninu očistíme, pokrájíme na proužky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme knedlíčky.
Na rozpálené máslo dáme rozdrobené kostky droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, zázvor a chvíli mícháme na mírném plameni. Poté pánvičku odstavíme.
Přidáme kari koření, vejce, nasekanou petrželku, vše mírně opepříme a zahustíme podle potřeby strouhankou na hustší těsto. Vytvoříme si kuličky, nebo lžičkou knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky. Vaříme zhruba 5–8 minut, dochutíme.
Polévku dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Z uvedeného množství uděláme asi 20 knedlíčků a protože jsou vynikající, doporučuji je dělat pro běžnou rodinu z dvojnásobné dávky. Hodí se do všech vývarů.
Poznámka od kuchařky
Je zde několik druhů takových knedlíčků, přidala jsem zase jinou variantu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zdravá zeleninová polévka s knedlíčkama z droždí, zázvoru a zeleniny
-
-
Bože,co já bych za ni ted dala
tak aspon pro ted bod
-
No, jsem na tom jako Eliza, asi si ji uvařím
-
Takové polévky máme moc rádi
. Zaslouží si bodík, určitě je moc chutná
-
varilamyskakasicku:Ivi, to je naše gusto, musí v ní být husto
supr polévečka, taky dělávám i když malinko jinak, ale tvou variaci vyzkouším
a dávám ti 3.bod
-
Eliza: včera jsem také zůstala doma, nebylo mi dobře, ale nevěděla jsem, co honem teplého si udělat, tak jsem improvizovala, ale je opravdu dobroučká Eli a díky
-
No já si ji snad půjdu uvařit - zůstala jsem dnes doma, není mi úplně dobře, tak by mě polévečka mohla postavit na nohy...
+