

Přírodní plátek na česneku s játry na cibulce
Suroviny
- Na plátky:
- 500 g vepřové kýty
- palice česneku
- pepř
- sůl
- 2 pl oleje
- 1 pl oleje (na naložení masa)
- hladká mouka na obalení
- 300 ml vývaru
- Na játra:
- 350 g vepřových játer
- 4 velké cibule
- 3 pl oleje
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vepřovou kýtu si nakrájíme na řízky, lehce naklepeme osolíme a opepříme. Skládáme do připravené misky, prokládáme nachystaným česnekem a pokapeme olejem. Zavřeme a necháme do druhého dne v lednici.
Na pánev dáme rozpálit 2pl oleje.
Nachystané plátky obalíme z obou stran v hladké mouce, osmažíme z obou stran na oleji,přidáme všechen česnek z misky, podlejeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka.
Cibule si očistíme, nakrájíme na hrubší půlkolečka.
Játra si omyjeme, nakrájíme na kousky.
Na pánev si dáme rozpálit olej, na něm krátce orestujeme nachystané cibule, přidáme játra, opepříme stáhneme teplotu a restujeme do měkka.
Játra musíme hlídat, jakmile z nich po píchnutí vidličkou nevytéká krev, máme hotovo a odstavíme. Jinak nám játra tvrdnou.
Hotová játra odstavíme a po chvilce cca 2 minuty osolíme promícháme a ještě chvilku necháme stát.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží. Na plátky masa vrstvíme játra s cibulkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Přírodní plátek na česneku s játry na cibulce
-
Něco podobného jsem jedla v 1982 na brigádě v NDR. Říkalo se tomu "Shein stuck" (nevím to přeložit), a podávalo se to s hranolkama, rýži a zeleninovou oblohou. Pro nás to byla neskutečná mňamka. Dělala jsem už moc krát, jen jsem nikdy nedávala česnek a nikdy mi to nechutnalo jako to v NDR. Včera jsem vařila podle Tebe a je to ono. Díky.
-
-
Ještě jednou děkuji
-
Komentář nettřeba, bodík peláší k ostatním
-
Moc dobra kombinace, vypada to hodne jedle!
-
Jana Remkova: má to krásné Markétka, velmi bezvadné, ráda takto také kombinuji, není to stejné a parádní to má holka naše
-
Ty vždy příjdeš s něčím velmi originálním. Moc se mi líbí ta kombinace jater a vepřového masa a foto je naprosto k sežrání
-
nofrona:Nofronko, pěkné a proto 10.bod
-
Díky
-
Taky se mi recept moc líbí
-
-
-
vypadá to na pěknou dobrotu
-
-
Holky těší mě váš zájem o recept
snad vám bude chutnat a přidáte fotku
magdi děkuji