Kapr na oreganu se zeleninkou

mirca75 Kuchařka:

Doba přípravy: 20-30min PT0H25M 4 porce Ryby 11 názorů

511

Suroviny

4 porce kapr
sůl
drcený kmín
citronová šťáva
mouka hladká
oregano
česnek
mrkev
petržel
cibule červená
cibule klasická
paprika červená
paprika žlutá
cuketa
naťová cibulka
voda
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra nakrájíme na porce,po stranách párkrát nařízneme,osolíme,posypeme mletým kmínem,pokapeme citr.šťávou,vetřeme prolisovaný stroužek česneku a trochu najemno nakrájeného oregana a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kostky,česnek na plátky,cibuli na osminky,mrkev a petržel na jemné plátky.

  3. Na pánvi si rozehřejeme máslo,vložíme porce kapra a ze všech stran opečeme.

  4. Z vrchní strany jemně posypeme moukou(neobracíme),podlijeme vodou a necháme pár minut dusit pod pokličkou.Pak pokličku odklopíme,šťávu necháme vydusit. Kapra otočíme, orestujeme moučnou stranu,znovu mírně podlijeme a necháme zavařit.

  5. Pak porce vyjmeme,do výpeku vhodíme nakrájenou zeleninu,orestujeme,osolíme, podlijeme,vložíme zbytek oregana,necháme přejít do varu,dle potřeby dosolíme(zelenina nesmí změknout,musí zůstat křupavá) a poklademe na porce kapra. Podáváme s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr na oreganu se zeleninkou

  • Merylas Merylas

    Eli, Jani, já nemůžu zas až tak moc radit, ale větší rozměr se mi poprvé podařil opravdu omylem při upravě - oříznutí fotek ve PhotoFiltre. Je tam spousta možností na úpravu fotek, já tam používám jen pár věcí, radila jsem se kdysi na jiném webu jak na to. Dám odkaz a prozkoumejtehttp://www.janiko.cz/programy.html

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani, dík, ten můj foťák by to snad mohl umět... Tak snad zkušenější poradí tak, že to pochopím i já...;-):-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Eli, mi taky to nabízí "asi" jen jeden rozměr, ale možná jsem to ještě nevychytala.;-) Jenda už se o tom tady zmiňoval, že potřebuji foťák s..něčím, ale s čím, to už si nepamatuji:-)):-D A určitě je to super foťák, ten můj stál jen kolem 4000 kč.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mirčo (nebo Jendo a ostatní), jak dosáhneš toho většího rozměru fotografie? Mně to nabízí pouze jeden...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děvčata a Jendo:-D děkuji moc za milé komentáře a boďky.Elizo:-)to nevadí že je kapr mražený;-),na chuti mu to neubírá,jen ten čerstvý mi přijde o něco šťavnatější:-p.
    Budu ráda když někdo vyzkoušíte a přibudou nové fotečky;-):-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Mirčo, recept se mi líbí:-):-p, pěkně nafocený;-), už mám v oblíbených a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mám jednoho kapříka naporcovaného v mrazáku (no jo, já vím, že to není jako čerstvý...:-) ), tak možná dojde na tvůj způsob. Líbí se mi, jak často používáš zeleninku :-p, také se o to snažím. Hezounké fotky!! :yes:

    Odpovědět

  • Denisa Denisa

    Kapříka by mohla na všechny způsoby bodík :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dostala jsem chuť na rybu:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Rybičky, to je moje!!+:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirko, jak jsem v názvu receptu uviděla napsané Kapr, hned jsem si řekla, že je tvůj a ono jo:-Dněkde si tu psala, že ho manžel chytil, a protože kapr je prostě kapr, dávám ti boďana:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo