

Špagety po rybářsku
Suroviny 4 porce
- 400 g špaget
- 1 kg mořských plodů (nejlépe mix Slávky, Krevety)
- 400 g cherry rajčat
- 2 dcl bílého vína
- 3 stroužky česneku
- petržel
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Rozpálíme si na velké pánvi trochu olivového oleje, vložíme celé, oloupané stroužky česneku a necháme chvilku provonět.
Pokud máme slávky v ulitě, dáme jako první ty a čekáme, než se rozevřou, potom přidáme ostatní mořské plody. 3 minuty restujeme, zalijeme vínem a přidáme nevařené špagety. Pokud je nutné, lehce podlijeme vodou a vaříme.
Když jsou špagety al dente (na skus), přidáme nakrájená rajčátka, nahrubo nakrájenou petržel a sůl.
Vše chvilinku povaříme (2 minutky), zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Recept podle Emanuela Ridi.
Originální název Spaghetti alla pescatora.
Já si většinou špagety trošku předvařím - tak dvě minutky, lépe se pak do pánve skládají.
Podáváme nejlépe s dobrým bílým vínem :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špagety po rybářsku
-
Moc pěkné
-
-
Ňam , Ňam, mořské potvůrky
Vypadá to na talíři krásně a bude to dobrota
-
překrásný recept, vč. fotičky
přidám další bodíčky
( jeden by mi nerýmoval
)
-
To je moc hezký receptík,taky bych si dala
-
Jojo, děláme si je často. Největší chuť tomu dává to víno
Ještě by to chtělo to moře a aspoň 25 stupňů
-
Cherry rajčátka, mořské plody, ach vůně Středozemního moře
+1 -
Buryno, ty by mi taky chutnaly, proto 1.bod