Špagety po rybářsku

buryna Kuchařka: buryna

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Mořské plody 8 názorů

Suroviny

400 g špaget
1 kg mořských plodů (nejlépe mix Slávky, Krevety)
400 g cherry rajčat
2 dcl bílého vína
3 stroužky česneku
petržel
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si na velké pánvi trochu olivového oleje, vložíme celé, oloupané stroužky česneku a necháme chvilku provonět.

  2. Pokud máme slávky v ulitě, dáme jako první ty a čekáme, než se rozevřou, potom přidáme ostatní mořské plody. 3 minuty restujeme, zalijeme vínem a přidáme nevařené špagety. Pokud je nutné, lehce podlijeme vodou a vaříme.

  3. Když jsou špagety al dente (na skus), přidáme nakrájená rajčátka, nahrubo nakrájenou petržel a sůl.

  4. Vše chvilinku povaříme (2 minutky), zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Poznámka

Recept podle Emanuela Ridi.

Originální název Spaghetti alla pescatora.

Já si většinou špagety trošku předvařím - tak dvě minutky, lépe se pak do pánve skládají.

Podáváme nejlépe s dobrým bílým vínem :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špagety po rybářsku

Tématické fráze: slávky se špagetami špagety se slávkama spagety pescatora slavky špagety emanuel ridi recepty mořské plody slávka se špagetami spageti s plody moře špagety s vůni moře emanuel ridi recept krevety spagety a slavky emanuel ridi spagety plody more recept špagety se slávkama jablecny kolac emanuel ridi slávky a špagety špagety slávky slávky emanuel ridi emanuel ridi recepty krevety recepty po rybářsku slávky a špagety recept recept krevety emanuel ridi