Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 -3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 002 kJ /
1 434 kcal
Bílkoviny126,92 g
Tuky43,55 g
Vláknina27,83 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 555 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy81,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, nakrájíme na proužky asi 4 až 5 cm dlouhé. Krok 2: Papriky rozpůlíme, očistíme a pokrájíme na nudličky. Krok 3: Rajčátka omyjeme, pokrájíme a rozpůlíme. Krok 4: Česnek si oloupeme, nakrájáme na plátky. Krok 5: Chilli papričky rozpůlíme, vyřízneme semeníky a lusky pokrájíme na proužky nebo kostičky. Krok 6: V pánvi na rozpáleném oleji hovězí maso zprudka opečeme ze všech stran, poté maso vyjmeme a odložíme stranou (do alobalu). Krok 7: V pánvi pak na výpeku z masa orestujeme kousky pokrájeného česneku, barevných paprik, rajčátek a chilli papriček a směs zalijeme vínem. Krok 8: Nakonec do pánve dáme zpět opečené hovězí maso, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a pozvolna podusíme ještě asi 5-8 minut. Bylinky si opereme, necháme odkapat a natrhané vmícháme do ragú z masa a zeleniny. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 7. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJY5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikové pikantní ragú se šťavnatým hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJY5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)Anna Kocikova:díky, :-K

Receptík je moc fajn:-p+5:yes:Do toho šťavnatého maska bych se s chutí zakousla;-):-))

Tak vidíš, jak se jídlo krásně zdařilo;-):-)). Chutnat to bude určo výborně a fotka láká. Jen bych asi hovězí podlévala červeným vínem, nějak mi to k tomu víc štimuje. :-p:yes:

Tak to bych si nechala líbit:-p:-)):yes:

Bezva barevné a dobré od pohledu. Zítra dělám hovězí a hned tolik možností výběru:-p:yes:

To je mi pěkné jídlo:-K:yes:

Tématické fráze:
hovězí maso recepty, ragů z hovězího masa, ragú recept, ragu, hovězí ragů, hovězí maso, madarsky ragú, pikantní hovězí ragu, recepty z hovězího masa, hovězí maso pikantní, hovězí ragú recept, falešná svíčková ragu, ragů s masem, hovězí maso recept, ragů z paprik, recept na hovezi ragu, hovězí ragů na červeném víně, ragu s hoveziho masa, recept z hověziho s paprikou, recept na hovězí maso

Suroviny:
maso hovězí, paprika čerstvá červená, rajče cherry, česnek, hořčice dijonská, chilli paprika čerstvá, olej olivový, víno bílé, sůl, bazalka čerstvá, petrželka, pažitka, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu