Tvarůžkové"chlebánky"

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 10minut smažení jedné várky 12 kusů menších placek(asi jako lívance) Ostatní 16 názorů

Suroviny

1/4 staršího chleba před namočením (350 g již tekutiny zbavené chlebové hmoty)
350 g olomouckých tvarůžků
200 g 30% smetany ke šlehání (můžeme nahradit obyčejným mlékem)
1 vejce
1 červená cibule nakrájená nadrobno
1 svazek lahůdkové cibule (pouze zelená nať) nakrájená na jemné kroužky
2 drceného kmínu
7 zarovnaných lžic strouhanky
česnek podle chuti (já jsem prolisovala jen 2 stroužky)
tuk na smažení (použila jsem sádlo s olejem)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze staršího chleba nakrájíme tenké krajíčky a ty nakrájíme na malé kostičky.

  2. Vložíme do hlubší mísy, zalijeme smetanou a necháme alespoň hodinku všechnu tekutinu do sebe natáhnout.

  3. Poté nasáknutý chleba dáme do cedníku a zbytek tekutiny vymačkáme(smetanu/mléko nevyléváme, můžeme použít s přidáním trochy hl. mouky jako záklechtku do polévky, či omáčky).

  4. Vymačkaný chleba dáme do mísy. Přidáme tvarůžky, nakrájenou cibuli, nať, česnek, vejce a strouhanku

  5. Rukou velice důkladně všechno promačkáme a takto připravenou směs necháme 1/2hodiny uležet.

  6. Poté přidáme mahá koření, nebo kmín a podle hustoty můžeme přidat trochu zbylé tekutiny, kterou jsem vymačkali z chleba. Opět důkladně rukou promícháme. Těstíčko by mělo být trochu tužší, zhruba jako masová směs na karbanátky.

  7. Lžící si vykrajujeme do dlaně hromádku, mezi dlaněma vytvarujeme a vkládáme do pánve z rozehřátým tukem. Necháme zhruba minutu smažit na plný výkov, pak ubereme na minumum a nejlépe vařčkou placky opatrně uvolníme ode dna.

  8. Smažíme 4minuty do zlatavé barvy. Placky otočíme, opět na nejvyšším stupni minutu opečeme, vařečkou uvolníme a další 4minuty dosmažíme.

  9. Hotové „chlebánky“ klademe na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

    Na talíři posypeme nakrájenou cibulovou natí a můžeme hodovat.

Poznámka

odkaz na Mahá koření

http://www.naturescare.cz/ceria-maha-koreni-100g.x...

Doporučuji smažit v místnosti, kde Vám na pozadí nepeče sluníčko, je tam chládek a nikdo Vám nemůže dýchat mezi lopatky, jestli to už bude hotové:-)

Manžel má raději vypečenější placky, já zase méně vypečené, tak jsem se snažila 2x.

Nemusíte „chlebánky“ dělat zrovna z takového množství chleba a tvarůžků, jen je dobré dodržet-kolik je na váhu vymačkaného chleba-tak také tolik smradlavečků:-)

Nebojte se, při smažení, ani pak není v bytě žádný znatelný odér.

Našla jsem tady2 recepty na placky z brambor a tvarůžků, tak je přidávám do podobných, ať je z čeho vybírat.

Málem bych zapomněla-je po nich hrozná žízeň!!!:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarůžkové"chlebánky"

1 2

Tématické fráze: tvarůžkové recepty recepty z tvarůžků tvarůžkové placky chlebove placky s tvaružky co z tvaruzku tvaruzky z angckou tvaruzky recepty tvarůžkové karbanátky tvarůžkové karbenátky chlebánky chlebánky recept recepty tvaruzky recepta z tvarůžků domácí tvarůžky recept recept z tvaruzku tvarůžkova směs tvarůžkové rohlíčky chlebánky se slaninou zapečený chleba s olomouckými tvarůžky chlebánky z brambor

Zapomněl/a jsem heslo