Nuoc Cham Gung - vietnamská zázvorová omáčka

Omáčky Doba přípravy: 10 minut 8 názorů

Omáčky Doba přípravy: 10 minut 8 názorů

Suroviny 4 porce

4 stroužky česneku (drcené)
1,5 lžíce cukru
1 lžička chilli pasta
1/4 šálku čerstvého zázvoru (strouhaného)
2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
1/4 šálku ústřicové omáčky
1/2 šálku vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience v misce vyšleháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme při pokojové teplotě po dobu několika hodin ustát, aby se chutě prolnuly.

  2. Zázvorovou omáčkou používáme k namáčení vařené či pečené kachny, hovězího masa, smažené tilapie nebo vařené chobotnice. Já ji podával k pečenému kuřeti a rýži.

Poznámka od kuchařky

Tato skvělá vietnamská omáčka určitě obohatí váš jídelníček, a to nejen svou chutí, ale i svou jednoduchostí.

Komentáře k receptu Nuoc Cham Gung - vietnamská zázvorová omáčka

Tématické fráze: zazvorova omáčka vietnamská kachna vietnamská chilli omáčka vietnamska omacka k ryzi vietnamský recept vietnamska omacka na ryzi vietnamská pikantní omáčka zázvorová omáčka recept vetnamská omáčka vietnamská kucharka vietnamská chili omáčka vjetnamská omáčka recept vietnamska omacka masu vietnamská chilli omáčka recept vietnamská jídla recepty vietnamská omáčka k masu pikantni vetnamska polevka recept na ryzi vetnamska omáčka zázvorová omacka vetnamska