Pečený vepřový ořez na bylinkách

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: kolem hodiny, přes noc marinovat 4-6 porcí Vepřové maso 29 názorů

Vepřový ořez na bylinkách
527
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Suroviny

1000 g vepřového ořezu
olivový olej
Nyní v akci
1 cibule
Nyní v akci
2 větší stroužky česneku
libeček
celerová nať
pažitka
kadeřavá petrželka
majoránka
oregáno
tymián
3 lžičky soli
1 lžíce Solamylu
Bylinky pokud možno čerstvé ze záhonku a kdo by chtěl ostřejší dá si ještě chilli a nemáme-li bylinky čerstvé, dáme sušené.
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku si nalijeme asi 100 ml oleje, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky, mletou papriku, nahrubo posekanou petrželku, libeček, nať celeru, pažitku, majoránku, oregáno, tymián, všechno osolíme, promícháme a do této marinády dáme ořez nasa, pěkně promícháme, aby byly bylinky s olejem všude a dáme přes noc do lednice marinovat (stačí i pár hodin).

  2. Druhý den znova promícháme přikryjeme pekáček a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.

  3. V polovině pečení zalijeme vodou, abychom měli dobrou šťávu a ke konci pečení si rozpustíme v malém množství vody Solamyl, zalijeme šťávu, dosolíme a ještě 10-15 minut propečeme do zhoustnutí šťávy a můžeme servírovat.

Poznámka

Ořez je sám o sobě bezvadné maso a proto si nezaslouží nějak ho moc překořeňovat, ovšem bylinky, ty tu chuť masa jen podtrhnou. Podávala jsem předvařené a upečené, napůl rozkrojené brambory i se slupkou. Masíko bylo po upečení krásně křehoučké!

Dělala jsem pro nás dva z kila masa aby zbylo na zítra a měli jsme co dělat, abychom to nesnědli všechno, jak moc nám to chutnalo!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený vepřový ořez na bylinkách

  • elsancho elsancho

    :-Dááááá děkuji za vysvětleni,vepřový ořez mne taktéž ještě v životě nepotkal...:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Markéta:Markétko, vepřový ořez jsou kousky masa, které se ořežou od kostí, když se maso vykosťuje-vždycky na kostích něco zbyde,tak se to prodává v marketech, konkrétně v Kaflandu a nemají ho vžycky, je totiž levnější (ca o 20,-Kč na kile;-)) Jinak si ho můžeš udělat doma, že ořežeš kousky z jakéhokoliv vepřového masa, nebo, když si vykosťuješ maso......stačí:-?
    od kosti je totiž maso nejchutnější:-p

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Promiňte, že se ptám, ale co je "vepřový ořez" já se s tímhle termínem setkávám poprvé.
    :-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Anneetta: Anneetto, děkuji za chválu a zároveň tě vítám v naší Topkové rodině-ať se ti tady líbí:yes:;-)

    Odpovědět

  • Anneetta Anneetta

    Dobrý den, děkuji za recept, je výborný. Dnes jsou zkoušela a nemá chybu. Uděluji bodík a přidávám k oblíbeným receptům.:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tom Beyk: Tome, moje taky, já jsem úplná "masařka":-D

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    To je moje krevní skupina.:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nóó a tohle mi uteklo a přitom taková dobrota:yes::-D nedávám česnek ale dávám to pálidlo:-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásná bašta:yes::yes::-p:-p:-p:-))

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jani nádhera bylinky používám hodně a to masenko:-p:-p:yes::yes:+22

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    BILKOVAI:Ivetko, tak to jsme na tom úúúplně stejně, my jsme také děsní masožravci;-):-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibi, my jsme masožravci a při pohledu na tuto nádheru nestačím polykat:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinko, to se to krásně vaří, když je léto :-)! Já tady mám taky hodně bylinek a moc mě baví je používat:-). Máš to:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Všem vám děkuji za krásné komentáře a vidím, že to vaření má smysl a když uvaříte, bude to ještě lepší:yes:;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo