Chřest s tvarohovým přelivem a vepřovými plátky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

800 g chřestu
250 g tvaroh
200 ml zakysaná smetana
sůl
pepř
mletá červená paprika
trocha česneku
4 plátky vepřové kýty
mouka hladká
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bielu špargľu umyjeme, olúpeme, uvaríme cca 10 minút so štipkou cukru.

  2. Tvaroh vymiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme 1-2 strúčiky cesnaku, prifarbíme paprikou.

  3. Plátky mäsa naklepeme, obalíme v múke a rýchlo opečieme na oleji. Po upečení osolíme. Na tanieri servírujeme mäso a chřest s prelivom, príp. pár varených zemiakov.

Poznámka

Recept je moja dnešná improvizácia. Mäsu vynikne jednoduchá prirodzená chuť.

Je to chutné aj bez mäsa, preto som ten chřest dala na prvé miesto...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chřest s tvarohovým přelivem a vepřovými plátky

  • spagetka spagetka

    Jani, jasně, že chutnalo .:-p.. jinak bych se vyjádřila. Tuhle škrabku mají v Kaufu a skvěle se s ní škrábe zelenina hladkého, pravidelného tvaru - mrkev, chřest, okurka, petržel, ale i jablko, hladší celer , brambora apod ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Spagi, tím řečeno vše..hmm, tak nevím nic.:-)):-D Tak bylo to tedy dobré? Já jsem chřest nikdy nedělala, a vidím, že tam máš nějakou škrabku, to se loupe:-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Špagetka, mám radosť, že som prispela k Tvojmu dnešnému kulinárskemu zážitku!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jen - maso jsem okořenila kořením na "krkovičku s česnekem"´ - jen velmi málo, aby vynikl chřest, to samé i stvarohem - protože ta jemná chuť čerstvého chřestu je prostě božská :-*:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Magdalenko, dovolila jsem si vložit fotky a bodík jsem dala. Tím je řečeno vše ;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to musí být dobroučké - bez ohledu na jazykové bariéry :yes::-!
    Zrovna dnes jsemkoukala na krásný čerstvý chřest, ale nechala jsem ho v regálu, protože jsem přesně nevěděla, co s ním...:-/ Recept hned ukládám a rozhodně na něj dojde...:-p Ď.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    ...a keby som mala pažitku alebo niečo zelené, tak to tam nasekám tiež...
    Dobrú noc!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Janička, ja viem, ale aby ti to vyhodil vyhľadávač...chápem, že si rozumieme...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalénko - piš, jak to cítíš - tohle bude zálivka, ale ten přeliv je totéž, takže nic proti ničemu:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já mám všechno a zítra, pokud se nic nevyskytne, zkusím. Chřest milujem, tvaroh taky...:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Magdalenko, klidně piš, jak jsi zvyklá, my si to už nějak přebereme a když ne, zeptáme se. Vždyť jsme byli bratři a sestry, ne?:-)):-D;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Magdalenko, máš to dobře;-) Recept vypadá bezvadně - nastává chřestová sezona, tak se moc hodí:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Snažím sa o české názvy, iba neviem, či je to PŘELIV alebo preliv, poraďte mi, aby som mohla prípadne opraviť...Pekný večer!

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z chrestu chřest recepty recepty s chřestem škrabka na chřest recept na chřest recepty chřest recepty na chřest chřest recept recept na šparglu zelený chřest recepty recept chřest recepty z chřestem chřest vepřové maso chrest recepti chrest chřestový přeliv na maso vaření šparglu recepty na sparglu chřest zeleny recept tiramisu recept+postup

Zapomněl/a jsem heslo