

Chřest s tvarohovým přelivem a vepřovými plátky
Suroviny
- 800 g chřestu
- 250 g tvaroh
- 200 ml zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- trocha česneku
- 4 plátky vepřové kýty
- mouka hladká
- olej
Postup přípravy receptu
Bielu špargľu umyjeme, olúpeme, uvaríme cca 10 minút so štipkou cukru.
Tvaroh vymiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme 1-2 strúčiky cesnaku, prifarbíme paprikou.
Plátky mäsa naklepeme, obalíme v múke a rýchlo opečieme na oleji. Po upečení osolíme. Na tanieri servírujeme mäso a chřest s prelivom, príp. pár varených zemiakov.
Poznámka od kuchařky
Recept je moja dnešná improvizácia. Mäsu vynikne jednoduchá prirodzená chuť.
Je to chutné aj bez mäsa, preto som ten chřest dala na prvé miesto...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chřest s tvarohovým přelivem a vepřovými plátky
-
Jani, jasně, že chutnalo .
.. jinak bych se vyjádřila. Tuhle škrabku mají v Kaufu a skvěle se s ní škrábe zelenina hladkého, pravidelného tvaru - mrkev, chřest, okurka, petržel, ale i jablko, hladší celer , brambora apod
-
Spagi, tím řečeno vše..hmm, tak nevím nic.
Tak bylo to tedy dobré? Já jsem chřest nikdy nedělala, a vidím, že tam máš nějakou škrabku, to se loupe
-
Špagetka, mám radosť, že som prispela k Tvojmu dnešnému kulinárskemu zážitku!
-
Jen - maso jsem okořenila kořením na "krkovičku s česnekem"´ - jen velmi málo, aby vynikl chřest, to samé i stvarohem - protože ta jemná chuť čerstvého chřestu je prostě božská
-
Magdalenko, dovolila jsem si vložit fotky a bodík jsem dala. Tím je řečeno vše
-
Tak to musí být dobroučké - bez ohledu na jazykové bariéry
Zrovna dnes jsemkoukala na krásný čerstvý chřest, ale nechala jsem ho v regálu, protože jsem přesně nevěděla, co s ním...Recept hned ukládám a rozhodně na něj dojde...
Ď.
-
...a keby som mala pažitku alebo niečo zelené, tak to tam nasekám tiež...
Dobrú noc! -
Janička, ja viem, ale aby ti to vyhodil vyhľadávač...chápem, že si rozumieme...
-
magdalénko - piš, jak to cítíš - tohle bude zálivka, ale ten přeliv je totéž, takže nic proti ničemu
-
Já mám všechno a zítra, pokud se nic nevyskytne, zkusím. Chřest milujem, tvaroh taky...
-
Magdalenko, klidně piš, jak jsi zvyklá, my si to už nějak přebereme a když ne, zeptáme se. Vždyť jsme byli bratři a sestry, ne?
-
Magdalenko, máš to dobře
Recept vypadá bezvadně - nastává chřestová sezona, tak se moc hodí
-
Snažím sa o české názvy, iba neviem, či je to PŘELIV alebo preliv, poraďte mi, aby som mohla prípadne opraviť...Pekný večer!