Chřest s tvarohovým přelivem a vepřovými plátky

magdalenka Kuchař:

Vepřové maso 13 názorů

32

Suroviny

800 g chřestu
250 g tvaroh
200 ml zakysaná smetana
sůl
pepř
mletá červená paprika
trocha česneku
4 plátky vepřové kýty
mouka hladká
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bielu špargľu umyjeme, olúpeme, uvaríme cca 10 minút so štipkou cukru.

  2. Tvaroh vymiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme 1-2 strúčiky cesnaku, prifarbíme paprikou.

  3. Plátky mäsa naklepeme, obalíme v múke a rýchlo opečieme na oleji. Po upečení osolíme. Na tanieri servírujeme mäso a chřest s prelivom, príp. pár varených zemiakov.

Poznámka

Recept je moja dnešná improvizácia. Mäsu vynikne jednoduchá prirodzená chuť.

Je to chutné aj bez mäsa, preto som ten chřest dala na prvé miesto...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Chřest s tvarohovým přelivem a vepřovými plátky

  • spagetka spagetka

    Jani, jasně, že chutnalo .:-p.. jinak bych se vyjádřila. Tuhle škrabku mají v Kaufu a skvěle se s ní škrábe zelenina hladkého, pravidelného tvaru - mrkev, chřest, okurka, petržel, ale i jablko, hladší celer , brambora apod ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Spagi, tím řečeno vše..hmm, tak nevím nic.:-)):-D Tak bylo to tedy dobré? Já jsem chřest nikdy nedělala, a vidím, že tam máš nějakou škrabku, to se loupe:-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Špagetka, mám radosť, že som prispela k Tvojmu dnešnému kulinárskemu zážitku!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jen - maso jsem okořenila kořením na "krkovičku s česnekem"´ - jen velmi málo, aby vynikl chřest, to samé i stvarohem - protože ta jemná chuť čerstvého chřestu je prostě božská :-*:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Magdalenko, dovolila jsem si vložit fotky a bodík jsem dala. Tím je řečeno vše ;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to musí být dobroučké - bez ohledu na jazykové bariéry :yes::-!
    Zrovna dnes jsemkoukala na krásný čerstvý chřest, ale nechala jsem ho v regálu, protože jsem přesně nevěděla, co s ním...:-/ Recept hned ukládám a rozhodně na něj dojde...:-p Ď.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    ...a keby som mala pažitku alebo niečo zelené, tak to tam nasekám tiež...
    Dobrú noc!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Janička, ja viem, ale aby ti to vyhodil vyhľadávač...chápem, že si rozumieme...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalénko - piš, jak to cítíš - tohle bude zálivka, ale ten přeliv je totéž, takže nic proti ničemu:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já mám všechno a zítra, pokud se nic nevyskytne, zkusím. Chřest milujem, tvaroh taky...:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Magdalenko, klidně piš, jak jsi zvyklá, my si to už nějak přebereme a když ne, zeptáme se. Vždyť jsme byli bratři a sestry, ne?:-)):-D;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Magdalenko, máš to dobře;-) Recept vypadá bezvadně - nastává chřestová sezona, tak se moc hodí:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Snažím sa o české názvy, iba neviem, či je to PŘELIV alebo preliv, poraďte mi, aby som mohla prípadne opraviť...Pekný večer!

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo