Polévkový krém z mrkve, chřestu, cibule a pórku

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 30 minut 10 porcí Polévky 7 názorů

Suroviny

200 g cibule
200 g mrkve
150 g chřestu (chřest, který už není měkký a šťavnatý)
1 pórek
zbytky paprik zelených nebo červených
pepř
kmín
zeleninový bujon
kari koření nebo jiné koření
petrželka na ozdobení
smažený hrášek
2 vejce
1 lžíce strouhaného sýra
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny pokrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody se zeleninovým bujonem do měkka.

  2. Pak necháme vše ochladit a postupně rozmixujeme do krémovité hmoty.

  3. Pak dáme zpět do nádoby a dovedeme k varu a přidáme a zašleháme vejce a ochutíme kořením a bylinkama. Zdobíme již v talíři mimo jiné lžící strouhaného sýra. Je třeba déle mixovat, aby bylo vše jako např. konzistence pudingu nyní ale ze zeleniny.

Poznámka

Je to velmi chutná polévka a podávala jsem ji se smaženým hráškem, ala Backerbsen- soup Snack Pearls, viz obrázek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Polévkový krém z mrkve, chřestu, cibule a pórku

Tématické fráze: chřest recepty recepty z chřestu polevka z chrestu chřest polévkový krém chřest recepty polévka polevkovy zeleninovy krem zbytky cibule recepty chřest soup pearls recept porek, chrest/polevky chrest porek polévka s chřestu recept na chrest chrest polevka recepty.cz-chřest chřest recepty polévky polévka z porku krem porek obrazek cuketovo-chřestová polévka

Zapomněl/a jsem heslo