Pórek a chřest s hořčicovým přelivem

magdalenka Kuchař:

Zeleninová jídla 5 názorů

43

Suroviny

pórek
chřest
sůl
hořčice (obyčejná nebo kdo má rád, tak francouzskou)
olej
citronová šťáva
špetka cukru
pepř
pár kapek teplé vody
množství neuvádím - přiměřeně
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pór umyjeme a nakrájame na "špalíčky", špargľu olúpeme. Pár minút povaríme. Necháme odkvapkať. Na tanieri prelejeme prelivom.

  2. Preliv: K horčici po kvapkách pridávame olej, miešame, osolíme, okoreníme, zriedime citrónovou šťavou, príp. ochutíme štipkou cukru, vlažnou vodou po troche zriedime.

Poznámka

Moja obľúbená pochúťka. Mám k tomu rada hrianky na sucho.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pórek a chřest s hořčicovým přelivem

  • Lucasinka Lucasinka

  • Paprika Paprika

    Do přelivu jsem místo citronové šťávy dala pár kapek balsamico octa. Místo pórku jsem dala jarní cibulku - já jí mám raději a je to vcelku podobné. Výborné :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To máš pravdu - taky zítra bude květák, už je ve špajzu dlouho, a na to tenhle přeliv :-p:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Špagetka, tú horčicovú zálievku použijem na hocičo - hocijakú povarenú zeleninu, napr. karfiol či brokolicu, kel. Alebo aj na zelný šalát(kapusta, mrkva). Ale mäsožravec to odmieta.
    Ak by sa to chcelo "zdrcnúť", teplá voda to napraví. nemusíš ani mixer vyťahovať, ja iba v hrnčeku miešam.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To mi nedělej ;-), teď chci udělat ten předešlý chřestík s tvarohem a ty sem nacpeš další lahůdku:-p:-p, to nestihnu (a nemám porek) takže počká do zítřka :-p;-):yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo