Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Vejce vyšleháme se solí a pepřem dle chuti. Připravujeme vždy tolik vajec, kolik máme krajíců chleba. Na klasickou pánev v hlubokém talíři vyšleháme dvě vejce, ve…
Konzervu tuňáka otevřeme(ne úplně)a necháme vytéci šťávu z tuňáka.(co možná všechnu !!) , vkloíme a vidličkou rozrušíme kousky. Na tuto hmotu nastrouháme(na jemném…
Ze skeletu připravíme vývar na omáčku, ze zbytku pak připravíme polévku a obereme do ní maso z kostí. Kuřecí prsíčka nakrájíme, osolíme a opepříme a opečeme na másle.V…
Maso nakrájíme na plátky osolíme opepříme a osmažíme, až je maso hotové vyjmeme ho z hrnce a přidáme cibuli nakrájenou na půl kolečka osmažíme do hněda, poté přidáme…
Vepřové maso opláchneme, osušíme a potřeme připravenou směsí koření (olej, sůl, paprika, pepř, kmín) a necháme odležet nejlépe do druhého dne v chladu. Naložené vepřové…
Nakrájíme žampiony, cibuli najemno a také jarní cibulku - bílou část i nať. Na rozpuštěném másle restujeme doměkka (cibule nesmí zhnědnout, ale musí změknout). Přidáme…
Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso. …
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Na troše oleje osmahneme najemno nakrájenou cibuli.Přidáme na kostky nakrájené brambory, 3 přepůlené stroužky česneku.Zalijeme vývarem (nebo vodou) tak, aby suroviny…
Připravíme klasickou mletou směs s velkým přídavkem na hrubo nakrájeného špenátu, mleté maso a všechno koření a zeleninu a dvě rozklepnuté vejce. Z připravené směsi…
Maso osolíme a opepříme. Smícháme jogurt s hořčicemi, paprikou a utřeným česnekem. Stehna důkladně obalíme a necháme minimálně dvě hodiny uležet.Do vhodného pekáčku…
Ve velké hluboké pánvi na oleji osmažíme cibuli, až zesklovatí, přidáme papriku, rajčata a česnek nakrájený na plátky. Přidáme asi polévkovou lžíci mleté papriky, pár…
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme maso (nakrájené na malé kousky) s nadrobno nakrájenou cibulkou, aby maso bylo hnědé na všech stranách. Poté zalijeme…
Hrnec rozehřejte. Líčka omyjte a zbavte největších šlach. Osolte je a opepřete. Do hrnce vlijte olej, vložte postupně líčka a zprudka je opečte ze všech stran dohněda…
Předem si nakrájíme cibuli, papriky, česnek a zvlášť maso na kostky. Maso okořeníme solí, pepřem, kurkumou, worčestrem a pořádně smícháme se Solamylem, aby byly všechny…
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a přidáme rozvonět…
Rozehřejeme olej a opečeme na kolečka nakrájený špekáček. Tak asi 4 minuty. Opečený špekáček dáme stranou, do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku,…
Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut…
Cizrnu dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc. Druhý den vodu slejeme (nemusíme všechnu) a dolijeme čistou vodou. Dáme na plotnu vařit, přidáme 1…
Na oleji opražíme na niekoľko kúskov narezanú cibuľu. Vyberieme ju a do oleja dáme ryžu. Za stáleho miešania ju 2 min pražíme. Podlejeme vínom a pražíme, kým sa víno…
Roštěnky naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme na velkou pánev s hodně rozehřátým olejem a prudce opečeme po jedné straně asi 3 minuty.Pak je…
Propláchnutou rýži necháme v čisté vodě namočenou. Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 2 lžíce oleje a na něm zesklovatíme…
Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit. Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené. …