Rajčatové chlebíčky
Recept ještě nebyl hodnocenChlebíčky obložené rajčaty jsou osvěžující klasikou, která potěší svou jednoduchostí i chutí. Křupavý základ zdobí šťavnatá rajčata, případně další ingredience podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chlebíčky obložené rajčaty jsou osvěžující klasikou, která potěší svou jednoduchostí i chutí. Křupavý základ zdobí šťavnatá rajčata, případně další ingredience podle…
Mezi oblíbené české pokrmy patří bezesporu karbanátky, které nemusí být nutně smažené, připravit se dají i v troubě. Krásně šťavnaté maso, pečené společně s cuketou,…
Mezi oblíbené české pokrmy patří bezesporu karbanátky, které nemusí být nutně smažené, připravit se dají i v troubě. Krásně šťavnaté maso, pečené společně s cuketou,…
Kysané zelí je plné vitamínů, stejně jako tato pomazánka, ve které kromě kysaného zelí najdete i kousek uzeniny, mrkev, cibuli a aromatický libeček. Pomazánka je skvělá…
Tato polévka je ideální volbou pro každého, kdo si rád přizpůsobí jídlo podle svých preferencí. Ať už máte rádi výraznější kyselost, jemnější chuť nebo spíše kořeněné a…
Kysané zelí v tomto receptu skvěle doplňuje uzenina a gnocchi. Gnocchi dnes seženete ve vysoké kvalitě i jako chlazený výrobek. To značně urychlí přípravu celého pokrmu…
Recept na rychlé, lahodné a lehké jídlo přijde vždycky vhod. Jeho základem je rýže, ke které přidáme papriku, kuřecí prsa, vývar a černé olivy. Vše navíc připravíme v…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
Pokrmy z mletého masa nejsou tak náročné na čas a přípravu a použitím zavařené zeleninové směsi nám odpadá i zpracování zeleniny. Takže večeře či oběd mohou být velmi…
Houbaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte tedy toto nevšední…
Pečený bůček je klasika, která provoní každý domov a potěší milovníky poctivé české kuchyně. Šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou, pečené pomalu, aby se všechny chutě…
Segedínský guláš z vepřového plecka, sterilovaného zelí a s přídavkem lesních hub bude chutnat výborně s houskovým knedlíkem, stejně tak s chlebem. Dejte mu čas a…
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno…
Pokud byste si rádi uvařili svíčkovou, ale máte málo času, vyzkoušejte recept na rychlé vepřové placičky z mletého masa s omáčkou, která se té svíčkové velmi podobá.…
Tento řecký nákyp je obdobou italských lasagní. Vařené těstoviny, lahodná rajčatová omáčka s mletým masem a bešamelová omáčka s vůní muškátového květu. Stačí už jen…
Tato lahodná specialita kombinuje šťavnaté uzené s bramborovým základem a jemnými tóny zelí. Jednoduché, ale přitom vydatné jídlo, si získá každého milovníka české a…
Chybí vám nápad co uvařit k nedělnímu obědu? Prošpikované a předem naložené maso, upečené doměkka a podávané se smetanovou omáčkou krásně vonící po celeru, může být…
Segedínský guláš spojuje šťavnaté maso s jemnou kyselostí zelí. Tento tradiční pokrm zahřeje, zasytí a potěší svou nezaměnitelnou chutí. Nejlépe chutná s houskovým…
Lahůdka za pár korun a trochu vložené práce. Ta bude zapomenutá v okamžiku, kdy si namažete hotovou domácí paštiku na čerstvé pečivo. Ať již na svačinu, nebo k večeři,…
Nemusíte chodit do asijské restaurace, abyste si mohli pochutnat na skvělých asijských nudlích. Stačí pár ingrediencí a po 30 minut je jídlo na stole. Jidášovo ucho dává…
Z balkánského poloostrova pochází oblíbené čevabčiči, smažené válečky z mletého masa. Jejich příprava je velice snadná a podávat je můžete třeba s vařeným bramborem,…
V mrazivých zimních dnech k obědu nejvíce oceníme talíř horké a syté polévky, která nás zevnitř příjemně zahřeje. Přesně taková je zeleninová polévka s ovesnými vločkami…
Snad nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou jsou jitrnice. Připravit z nich můžeme skvělou pomazánku, kterou podáváme na křupavých očesnekovaných topinkách, posypanou…
Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro…