Bezová limonáda-rychlá
Recept ještě nebyl hodnocenRůzné limonády z květů, plodin a bylin jsou fenoménem posledních let. Na začátku léta si tak můžete připravit třeba tuhle bezovou limonádu, na kterou potřebujete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Různé limonády z květů, plodin a bylin jsou fenoménem posledních let. Na začátku léta si tak můžete připravit třeba tuhle bezovou limonádu, na kterou potřebujete…
Ideální způsob, jak z obyčejných surovin vykouzlit lahůdku. Smažené sýrovo-šunkové závitky doplňte rukolou, která sice vypadá jako plevel, ale je elixírem zdraví.
Pohled na rozkvetlou louku vždy pohladí na duši a navodí pocit klidu. Spoustu rostlin můžeme využít jako pomocníky při boji s různými neduhy. Třeba takový sedmikráskový…
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a zahříváme asi 5 minut, než se všechno rozpustí.Poté necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme 2 vejce a…
Květy z černého bezu nabízí spoustu zdraví prospěšných látek a pomáhají s léčbou různých neduhů. Připravit z nich můžete voňavý a příjemně slaďoučký med, který vylepší…
Louka plná rozkvetlých pampelišek. To přímo vybízí k přípravě pampeliškového medu, ze kterého můžete po zředění vodou připravit osvěžující nápoj, nebo jej využijete jako…
Bezinková limonáda je perfektním osvěžením v parných dnech. Krásně voní, její chuť je zajímavá a navíc je opravdu velice snadná na přípravu. Stačí jen pár dní vydržet a…
Pod názvem "koziňon" se skrývá jemně perlivé víno z květů černého bezu. Je jen na vás, jak silné ho chcete a od toho se odvíjí doba odležení. Jedná se o velmi příjemné a…
Bezinkový med s tóny citrusů uvítáte jak v létě, tak i v zimě. Květy bezu uvaříte s citronem a pomerančem, takže se ke sladké chuti dokonale přidá i ta kyselejší. Další…
Návštěva je již za dveřmi a vy přemýšlíte, co rychle připravit na pohoštění? Na čerstvý plátek pečiva naneste losovou pěnu a dozdobte zeleninou a bylinkami. Nezapomeňte…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Jestli máte rádi syté zeleninové polévky s luštěninou, zkuste tuto podle našeho receptu. Lehce připomíná složením a chutí indickou kuchyni. Každopádně zasytí a může…
Květy černého bezu mají spoustu blahodárných účinků. Bez kvete zhruba v období od května do června, neotálejte a vydejte se natrhat květy, ze kterých můžete připravit…
Mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva. Přidáme 100 g cukru, kůru z celého citrónu a pomeranče, špetku soli. Promícháme tyto sypké ingredience.Ve směsi utvoříme důlek…
Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú,…
Z krásných květů hojně rostoucích pampelišek a sedmikrásek můžeme připravit jednoduchý sirup. Dochutíme ho citrony a pomerančem. Příprava je velmi snadná a výsledný…
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky.…
Snad jednou z nejoblíbenějších ryb je losos, který chutná i těm, co nemají ryby běžně v oblibě. Příprava na grilu mu sluší a zajímavou chuť mu dodá marináda ze sušených…
Jetel najdeme skoro na každé louce. Jeho květy zpracováváme kvůli léčivým účinkům, které by měly pomáhat při rýmě, kašli či nevolnosti. Z květů, třtinového cukru a…
Na jaře, když se kopřiva zazelená a mladé rostliny jsou plné zdraví, je čas na vařený sirup. Její blahodárné účinky, tak můžeme přijímat po celý rok. Kopřivu bude stačit…
Obohaťte své grilování nebo pečení s touto pikantní marinádou, která dodá vašemu masu nezaměnitelnou chuť a šťavnatost. Ideální pro milovníky ostrých chutí, kteří chtějí…
Objevte jemnou a lahodnou chuť šafránového kuřete. Křehké kuřecí maso je marinované ve směsi šafránu, citronu a aromatických bylinek, které mu dodávají nezaměnitelnou…
Tyto špízy z kuřecího a králičího masa, klobás, rajčat a paprik chutnají opravdu skvěle. Během grilování je potíráme lehce pikantní marinádou ze zázvoru a hořčice.…
Tabouleh, také tabbouleh, tabbúla, taboulé, či turecky kısır je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně, podávaný jako předkrm, je považovaný za libanonské…