

Pstruh po šumavsku
Suroviny 2 porce
- 2 pstruzi
- 70 g másla
- 2 dl smetany
- 1,5 dl bílého vína
- sardelová pasta
- 40 g čerstvých žampionů
- citron
- sůl
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Pstruhy osolíme, obalíme v mouce, podusíme na másle s nakrájenými žampiony.
Potom přilijeme víno, přidáme sardelovou pastu utřenou s trochou másla a pokapeme citronovou šťávou. Nakonec zjemníme smetanou.
Poznámka od kuchařky
podáváme s opékanými brambory s bylinkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh po šumavsku
-
spagetka: A nepřebije, fakt ne, záleží, kolik jí dáš. Já dělala 1 pstruha, dala jsem malou lžičku a fakt ta žampionová příloha s tou pastou nemá chybu. Já jsem v určité chvilce pstruha z pánve přesměrovala na pár minut do trouby na gril. Paráda, fakt
-
Chtěla jsem vložit recept a ejhle, našla jsem stejný.
takže velmi ráda přidávám foto a plusík a pochvalu za skvěloý oběd
-
mně se recept líbí
nemyslím si, že by trocha sardelové pasty potlačila chuť rybky
-
náhodou to vypadá krásně
sto lidí, sto chutí
-
spagetka: té sardelové pasty se tam dá jen trošku, takže to v žádném případě chuť pstruhu nepřebije..bylo to vynikající
-
Teda nikdy bych k rybě nedala sardelovou pastu, dyk to přebije jakoukoli chuť té které ryby......Sardel je už sama o sobě výrazně aromatická a prostě samostatná. Pochybuju, že to na Šumavě viděli a škoda pstruhu, kterého miluju. Toť můj názor.......