

Jablíčka v karamelu a pudingu
2 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 4 názory
Suroviny
- 2 jablka
- 4 dcl vody
- 3 lžíce cukru
- 10 ks hřebíčku
- citron
- 50 g másla
- 50 g cukru
- mléko
- pudink
Postup přípravy receptu
Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Nesmí se rozvařit. Poté vyndáme a necháme zchladnout.
Na pánvičce rozpustíme 50 g másla s 50 g cukru a vymačkáme půlku citronu (pozor na pecky), mícháme, dokud se nevytvoří karamel.
V hotovém tekutém karamelu jablka ponoříme a následně vyndáme na připravený talíř - opět necháme zchladnout.
Po vychladnutí se oloupe karamel z jablek (chuť z karamelu v jablkách zůstane).
V hrnci uvaříme puding podle návodu. Servírujeme podle obrázku. Vše jíme vychlazené.
Poznámka
Můžeme ozdobit politou čokoládou nebo topingem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Jablíčka v karamelu a pudingu
-
zizala: Manžel ho pokřoupe :)
-
Mně by bylo líto ten karamel odstranit
Moc nám chutná
Co s ním děláš, když ho sloupneš?
-
ivulinka: vše opraveno a děkuji :)
-
Recepty máš pěkné, ale prosím, používej i velká písmena, každý nadpis a každá věta má mít velké počáteční písmeno, není lehké pro nás moderátorky vše pročítat a opravovat, zabere to dosti času a dá to i práci, děkuji ti za pochopení
Posílám ti bodíka