Treska zapečená v bramborové peřině

Ryby Doba přípravy: 25 + 30 -40 minut 2 názory

Ryby Doba přípravy: 25 + 30 -40 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

400 g filetů aljašské tresky
400 g brambor
3 lžíce olivového olje
1/2 citronu
2 lžičky tymiánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a brambory nakrájíme na kolečka.

  2. Do zapékací misky stříkneme olivový olej a položíme první vrstvu brambor.

  3. Na brambory poklademe plátky filetů tresky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zastříkneme citronovou šťávou.

  4. Přes plátky ryby poklademe horní vrstvu z koleček brambor. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme ještě tymián.

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 10 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 20 až 30 minut, podle trouby. Vrchní vrstva brambor by měla dostat zlatavou barvu.

Komentáře k receptu Treska zapečená v bramborové peřině

Tématické fráze: zapečená treska s bramborem zapečená ryba s bramborem zapecena treska zapečená treska s bramborama zapečena ryba s brambory ryba v perine treska v troubě s bramborem treska v bramboraku treska zapečená s bramborem zapečene filety z bramborem v troubě zapečené treska zapečená treska s kaši sekaná v bramborové krustě zapečená bramborová kaše s rybou ryba zapečená s bramborem zapečené filé z aljašské tresky s bramborovou kaši treska pod perinou treska zapecena v troubě file v perině zapečená ryba s bramborama