Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice po zahrádkářsku

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35-40 minut + vaření slepice

35-40 minut + vaření slepice

12. 7. 2020 21:39

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 535 kJ / 1 084 kcal
Bílkoviny13,03 g
Tuky88,57 g
Vláknina18,87 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,74 g
Sacharidy34,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lze uvařit i zcela bez smetany, přírodní, pokrm se může podávat třeba s rýží, nočky apod. To je také moc dobré. (Aby se dosáhlo dostatečně husté omáčky, dávám hodně zeleniny, nebo v případě potřeby zahustím záklechtkou.)

Spodní stehno (vpravo) a falešné stehno (vlevo) z tzv. "těžké slepice". Půlka slepice v balení vážila 1,8 kg. Popisek mně nešel vložit k fotkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

13. 7. 2020 09:29

magdalenka: Děvče zlatý, já pozoruji ledacos, třeba to, jak šikovná jsi, :yes: anebo to, jak zasvěceně umíš spoustu věcí vysvětlit jiným :yes: a kolik máš zkušeností. :yes: Takže jsem vůbec nepřeháněla, ani si nevymýšlela. :-K Posílám ti krásný pozdrav a přejí ti hezký den! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

13. 7. 2020 09:13

Jaromíra18: Dík za milý komentář a za pochvalu! :-8:-K Přidala jsem recept hlavně jako další možnost využití masa z vařené slípky. Jde to i z kuřete, ale lepší je to fakt ze slepičky. Jestli recept zkusíš, budu ráda a jestli ti bude chutnat, budu šťastná. Udělej s vínem, nebo bez, podle toho, co máte rádi. ;-) Diky a moc zdravím! :-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

13. 7. 2020 09:06

MamlajdaD: neprehanaj... Cervenam sa. :-8

MamlajdaD MamlajdaD

13. 7. 2020 08:56

magdalenka: Děkuji za pěkný komentář! :-8 Já vím, že jsi moc dobrá kuchařka, a šikovná. Tak jsem rada, že také tento starý recept děláš, nobo jsi dělávala. Jde o to, co jsi výstižně napsala - že je ze slepice ten dvojí užitek - dobrá polévka a ještě i dobré hlavní jídlo. ;-):-D. Díky a moc zdravím! :-K:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

13. 7. 2020 07:59

Recept je vynikající, :yes::yes::yes: vařím jí trochu podobně, uvařím jí takhle moc ráda.:-K:-K

magdalenka magdalenka

13. 7. 2020 07:35

Keď boli moje deti malé, varila som často - jednou ranou dve muchy. Po uvarení mäso vykostím, zbavím kože, pokrájam. Karamel robím zvlásť, zalejem vodou a rozvarím, omáčku dochucujem aj horčicou, ale to je detail. Niekedy víno dám, niekedy nie - nemám vždy po ruke, slaninu zas vynechávam. Pekný deň!

MamlajdaD MamlajdaD

12. 7. 2020 22:17

hospodyně: Děkuji za milý komentář! :-8:-K Ano, omáčka je podobná se svíčkovou, ale přece jen trochu jiná a dost jí ozvláštní i to přidané víno. Ale jako všechny takovéto omáčky - rozleželá druhý den nemá chybu! ;-):-D I ze slepice se dá dělat bez předvaření, ale jednak to dlouho trvá a navíc je škoda přijít o tak výbornou polévku! ;-) Díky a moc zdravím! :-K:-K:-K

hospodyne

12. 7. 2020 22:05

:-KJe to hezký recept, nám také chutná, hlavně vnuci jsou omáčkoví. Co také pořád vymýšlet ze slepice, že? Někdy dělám z kuřecích stehen, ta dusím přímo v zelenině bez ováření.Je to vlastně podobná omáčka jako ke svíčkové:yes:.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: slepice, slanina, máslo, cibule, karotka, petržel, celer, cukr, pepř, koření nové koření, bobkový list, vývar drůbeží, smetana, mouka hladká, citron, víno červené suché, slepice, sůl, koření nové koření, směs zeleninová do polévky, zavářka

TopRecepty.cz

Slepice po zahrádkářsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Qyj