Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 535 kJ / 1 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,03 g |
Tuky | 88,57 g |
Vláknina | 18,87 g |
Cholesterol | 107 mg |
Sodík | 1,55 g |
Sůl | 3,74 g |
Sacharidy | 34,67 g |
Postup přípravy
Pokud dáte hned na začátku dost kořenové zeleniny, nemusíte pak zahušťovat moukou, rozmixovaná zelenina omáčku dostatečně zahustí. Krok 3: Měkké maso a koření vyjmeme, omáčku prolisujeme nebo umixujeme. Přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, ochutíme citronovou šťávou i omytou a nastrouhanou kůrou a povaříme (já jsem dala místo smetany jen pomazánkové máslo bez příchuti, omáčka byla dost hustá od zeleniny). Před koncem varu přidáme víno a příp. trochu cukru. Pak v omáčce porce slepice prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem. Krok 4: Polévka:
Do zbylého slepičího vývaru přidáme polévkovou zeleninu, povaříme asi 10 minut, přidáme maso obrané ze zbytku slepice, polévku zavaříme oblíbenou zavářkou a podle potřeby dochutíme.
Zveřejněno 12. 7. 2020 21:39
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slepice po zahrádkářsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qyj
Nejnovější recepty
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno před 31 minutami
Pomalu pečená krkovička
Přidáno před 44 minutami
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Havelské posvícení provoní ořechové cukroví. Staročeský recept je snadný a připomene nám kuchyni babiček
Vyzkoušeli jsme knedlíky z pražského Knedlína. Jeden stojí 69 Kč a kromě sladké klasiky nabízejí i s krevetami
Kachní stehna na zelí: Šťavnaté masíčko a kyselá zelenina jsou báječnou kombinací, kterou zvládne i začátečník
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Noumik před 14 minutami
Bábovka s jablkem a Margotkou
daniela1262 před 1 hodinou
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 11 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 12 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 13 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 13 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 14 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 14 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 14 hodinami
Komentáře (8)