Mořský vlk s podzimní zeleninou a krevetou
Recept ještě nebyl hodnocenFilet omyjeme, osušíme. Na pánvi rozehřejme oříšek másla s kapkou olivového oleje. Rybu smažíme kůží dolů. Osmažíme do zlatova, sundáme z pánve a dáme do pekáčku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filet omyjeme, osušíme. Na pánvi rozehřejme oříšek másla s kapkou olivového oleje. Rybu smažíme kůží dolů. Osmažíme do zlatova, sundáme z pánve a dáme do pekáčku,…
Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky, klobásu také nakrájíme na menší kousky. Očistíme si všechny papriky, rajčátka, pak oloupeme cibuli a pokrájíme vše na…
Plátky masa omyjeme, osolíme a opepříme. Mleté maso promícháme s vejcem, osolíme, opepříme, dáme na plátky masa a zavineme.Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme. Na…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Rybí maso kuchyňsky upravíme, osušíme, poté prosolíme mořskou solí, vetřeme olivový olej, pokapeme citrónem a necháme v chladu asi 30 minut odpočívat. Mezitím si…
Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme vajíčko, trochu strouhanky a zpracujeme.Bešamel: Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme…
Filet ze sumečka je dost vysoký a jde skvěle nakrájet na kostky, které osolíme, opepříme a těsně před vložením do pánve lehce poprášíme hladkou moukou, abychom získali…
Korpus: Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny. Pak přidáme olej, kakao,…
Maso nakrájíme na tenké plátky.Gremolata: petržel jemně nakrájíme, česnek rozdrtíme (nebo prolisujeme). Z půlky důkladně omytého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme malé hvězdičky. Pečeme při…
Připravíme filety ze pstruha.Do misky si připravíme najemno nakrájené ančovičky, hummus z černých oliv a zamícháme.Filety osolíme, opepříme a na olivovém oleji osmažíme…
Všechny suroviny na zálivku pořádně prošleháme na hladkou emulzi a odložíme. Listy salátu umyjeme a osušíme.Do každého kloboučku dáme kostku sýru a zabalíme do slaniny…
Lososa osolime popeprime nakrojime vlozime platky citronu a celeho pokapeme citronem do zarezu vlozime tymian dame do zapekaci micky vymazane oliv. olejem a poklademe…
Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky.…
Banán rozmixujeme a dobře rozmícháme v šejkru s citronovou šťávou a sirupem. Nalijeme do londringové sklenice a dolijeme dobře vychlazenou minerálkou. Ozdobíme plátkem…
Zálivka: (tuto zálivku si připravíme minimálně 3 hodiny předem, anebo jeden den dopředu). Vanilkové lusky rozřízneme napůl a nožem seškrábneme semínka. Vodu, cukr a…
Kukuričnú krupicu vsypeme do vývaru a za stáleho miešania 5 min varíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame strúhaný syr, oriešok a korenie. Polentu rozotrieme na studenou vodou…
Banán rozmixujeme a dobře rozmícháme v šejkru s citronovou šťávou a sirupem. Nalijeme do londringové sklenice a dolijeme dobře vychlazenou minerálkou. Ozdobíme plátkem…
Očištěnou rebarboru nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr a vodu a společně vaříme cca 3 minuty - jen dokud se cukr nerozpustí a rebarbora nepustí…
Květák rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme šikmo na slabé plátky a oloupanou cibuli na osminky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla s trochou oleje, přisypeme část…
Chips ze sýra: troubu rozehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na něj na jemném struhadle 4 hromádky sýru. Pečte 5-10 minut dozlatova.…
Filé nakrájíme na menší silnější porce, které vložíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3 hodiny v láku, který připravíme smícháním octu, citronové šťávy, koření,…
Cuketu a tykev omyjeme a škrabkou na brambory nebo kráječem na sýr nakrájíme dlouhé tenké plátky i se slupkou. Na grilovací pánev dáme kvalitní olej, necháme rozpálit,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
K Velikonocům patří vaječná pomazánka: Zapomeňte na klasiku s majonézou, s tuňákem a čerstvými bylinkami chutná božsky
Nejlepší retro saláty: Oblíbený vlašák stál v „bufáči“ 5 Kčs. Víte, čím se lišil od pochoutkového?
Vaječný likér býval výsadou vyšší vrsty. Ludvík IX. ho odmítl, Washington jím hostil vzácné návštěvy