Treska na česnekovém másle s bylinkovou remuládou
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned…
Tresku osuším, osolím, opepřím a opeču na másle zprudka z obou stran. Přendám na pekáček.Oloupaný meloun nakrájím na kostky, oloupaná rajčata na dílky. Přidám k tresce,…
Uvařené vejce a vařený brambor nakrájíme na nudličky (kolečka) spolu se sterilovanými okurkami.Přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku i s natí a lžičku nakrájené…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme 1 hod. v chladu odpočinout.Potom těsto rozválíme, vykrajujeme různé tvary a na suchém plechu je upečeme.Vychladlé…
Rajčata nakrájíme na osminky, maso na malé nudličky a osmažíme ho na pánvi, salát (nebo zelí) také rozkrájíme na proužky. Jednu zakysanou smetanu dáme zvlášť do menší…
Čočku naložíme do vody. Po té povaříme 15-20 min s tymiánem. Dále dáme vařit na páru na menší kousky nakrájenou brokolici dokud nezměkne (cca 20 min). Nakrájíme 1/2…
Vše pečlivě omyjeme. Nakrájíme, posolíme, popepříme. Na salát vyklopíme tuňáka, já jsem použil s chilli papričkami a celé to polijeme šťávou z pomeranče a citronu.
Pórek vařte na páře cca 10 minut doměkka - použila jsem pařáček na knedlíky - pak ho opláchněte studenou vodou, osušte, vložte do zapékací misky a proložte pokrájenými…
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozsekaná rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem.Podusíme, zakapeme citronem a přidáme kečup…
V hrnci rozpustíme nalámanou čokoládu společně s máslem a špetkou soli. Odstavíme a vmícháme citronovou šťávu.Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc.Po vychladnutí…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. vyšleháme a přidáváme po jednoum žloutky. Přidáme po lžících vodu a nakonec…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. vyšleháme a přidáváme po jednoum žloutky. Přidáme po lžících vodu a nakonec…
U obou korpusů postup stejný. Žloutky vyšlehat s vanilkovým cukrem a polovinou dávky cukru do pěny, potom sem přidat vodu, olej a mouku s prdopečem, smíchat. Do vzniklé…
Večer předem jsem si bůček omyla, osušila a do kůže jsem udělala ve zhruba centimetrovém rozmezí zářezy.V misce jsem si smíchala 1 polévkovou lžíci tymiánových listů,…
Pstruha vykucháme, očistíme, omyjeme v tekoucí vodě, osušíme, prosolíme a pokmínujeme zevnitř i z vnějšku, dovnitř vložíme kousek másla a bylinky, vložíme do pekáče a…
Do mísy rozklepneme celá vajíčka, přilijeme olej a pořádně vyšleháme (ruční šlehač nebo robot) - asi 4 min. Do vyšlehané směsi přidáme cukr, šťávu a kůru z citronu,…
Játra očistíme, nakrájíme na velikost soust a spaříme vřelou vodou, scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Brambory a celer očistíme, nakrájíme nadrobno,…
Do mísy rozklepneme celá vajíčka, přilijeme olej a pořádně vyšleháme (ruční šlehač nebo robot) - asi 4 min. Do vyšlehané směsi přidáme cukr, šťávu a kůru z citronu,…
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a dáme jej odležet do druhého dne do lednice.Druhý den těsto vyválíme na placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary,…
Z těsta vypracujte dva pláty a z obou vykrojte tvar ryby. Jeden přeložte na plech s papírem, potřete rozšlehaným vejcem a v ploše propíchněte několikrát vidličkou. S…
Necelý čtvrtlitr mléka ohřejeme tak, aby bylo mléko vlahé. Z poloviny mléka, droždí, lžíce cukru a asi dvou lžic mouky připravíme řídký kvásek, který necháme vykynout…
Necelý čtvrtlitr mléka ohřejeme tak, aby bylo mléko vlahé. Z poloviny mléka, droždí, lžíce cukru a asi dvou lžic mouky připravíme řídký kvásek, který necháme vykynout…
Cestoviny uvaríme a scedíme.Maslo rozpustíme, orestujeme na ňom dobleda múku, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a povaríme, kým omáčka nezahustne (Omáčka nemá byť…