Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát

recepty73 Kuchař: recepty73

1 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

60 g mrkve - očištěné
60 g celeru - očištěného
máslo nebo olej
1 plnější lžička rajského protlaku
voda nebo vývar
posekané bylinky dle chuti nebo koření
sůl , případně sojová omáčka
150-200 g černé čočky - předem uvařené
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na másle (oleji) osmažíme dorůžova na nudličky pokrájenou mrkev a celer, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli protlak v krémové konzistenci a dochutíme buď čerstvě nasekanými bylinkami: tymián, libeček, petrželka..., přidat můžeme i maličko česneku a pokud se místo bylinek rozhodneme pro koření, můžeme dochutit adžikou, čubricou...

  2. Směs osolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a vmícháme vařenou černou čočku, kterou necháme v zelenině prohřát.

  3. Podáváme samostatně, s vejcem natvrdo nebo volským okem, ale výborné i jako příloha k rybě.

Poznámka

Místo rajského protlaku můžeme použít pár lžic nasekaných rajčat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: černá čočka recept černá čočka recepty recept cerna cocka černå čočky úprava

Zapomněl/a jsem heslo