Terezčina 22
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve z mléka, vanilkových cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho fólií a necháme vystydnout. Do mísy dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve z mléka, vanilkových cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho fólií a necháme vystydnout. Do mísy dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do hustého krému. Zlehka vmícháme prosátou mouku, smíchanou s kakaem, citronovou kůrou, střídavě s vodou a rumem. Těsto dáme do vymazané a…
Čokoládu a máslo společně rozpustit v parní lázni. Žloutky, cukry a rum vyšlehat do pěny. Potom zašlehat mírně vychladlou čokoládu. Mouku s práškem do pečiva prosít a…
Celá vejce a žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Přidáme citr.kůru, po částech sypeme mouku a na závěr ušlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem…
Celá vejce a žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Přidáme citr.kůru, po částech sypeme mouku a na závěr ušlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem…
Moučník s originálním názvem Zázrak zaujme snad každého. A zajímavá je také technologie přípravy výchozího těsta, jehož podstatu tvoří hladká mouka vypracovaná v hnětači…
Vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do husté pěny s přidáním vody, potom přidáme olej, který zlehka zašleháme. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kávou. …
Korpus:Smícháme polohrubou mouku s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a kypřící prášek. Přilejeme smetanu a promícháme.Přidáme kakao a znovu promícháme.Dále…
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe…
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do směsi zlehka přidáme mouku a kokos. Vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při vyšší…
Perníčky, vhodné i pro celiaky, chutnají téměř k nerozeznání od těch normálních. Můžete je promazat povidly a obalit v čokoládě, nebo dle vaší fantazie nazdobit bílkovou…
Máslo, vejce a cukr vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přisypeme kakao. Do vaječné směsi přidáváme pomalu mouku i s kakaem a práškem do pečiva. Vmícháme…
Beránek nesmí na Velikonoce jako tradiční symbol chybět. Vyzkoušejte tuto verzi s vlašskými ořechy a hořkou čokoládou. Beránka navíc provoní trochu rumu. Beránek s…
Ořechové dortíčky plněné karamelovým krémem patří mezi nejoblíbenější vánoční pečivo. Nepotřebují uležet, krém je krásně zvlhčí a čokoládová poleva zpevní. Zdobení už je…
Lahodné košíčky plněné náplní z oříšků, polité čokoládovou polevou, musíte na letošní Vánoce určitě vyzkoušet. Jisté je, že si stoprocentně najdou své stále místo mezi…
Milovníci čokolády zbystřete. Jestli chcete na Vánoce připravit cukroví, plné této sladké dobroty, pak vaše volba je jasná. Košíčky plněné čokoládovým krémem a polevou…
Milovníci čokolády zbystřete. Jestli chcete na Vánoce připravit cukroví, plné této sladké dobroty, pak vaše volba je jasná. Košíčky plněné čokoládovým krémem a polevou…
O Velikonoce nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení…
Tento pěkný dortík ve tvaru vajíčka ozdobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho z piškotového korpusu, který potřeme marmeládou a vanilkovým krémem. Pak už jen dozdobíme…
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Do pěny utřeme máslo, cukr, vejce. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, polohr.mouku, peč. prášek a nakonec sníh z bílků. Dáme péct. Šlehačka se povaří s kakaem a cukrem a dá…
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A…
200g másla rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si rozdrťte 500g sušenek na prášek (já používám ponorný mixér, ale lze zvolit i paličku na maso, nebo váleček). Jakmile…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Retro vaření s Kristinou: Upečte si na neděli kynutou ořechovou bábovku podle receptu z první republiky!
Císařský trhanec je obyčejný moučník, který milovala i císařovna Sissi. Podle receptu od Sandtnerky jej zvládnete raz dva
Slavné české kuchařské knihy: Podle Rettigové, Sandtnerky i Kejřové se učily vařit a péct celé generace