Vánoční studentská pečeť
Recept ještě nebyl hodnocenNad parou si rozpustíme všechny ingredience. Formičky si vypláchneme vodou a plníme. nejdříve tmavou čokoládu, pak přidáme trošku ze směsi rozinek a ořechů, zakápneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nad parou si rozpustíme všechny ingredience. Formičky si vypláchneme vodou a plníme. nejdříve tmavou čokoládu, pak přidáme trošku ze směsi rozinek a ořechů, zakápneme…
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu uvedeného másla nakrájíme na tenké plátky a poklademe s nimi plech na pečení. Taktéž…
Pečeme na 150°C do růžova a hned vyklepáváme z formiček. Na ozdobu mírně polijeme čokoládou.
Heru utřeme s cukrem krupicí a postupně přidáváme mouku, kakao, jeden vanilkový cukr, skořici a 40 g namletých ořechů. Rukama uhněteme těsto, které má konzistenci…
Lístky vybraných rostlin omyjeme a usušíme. Uchopíme je za konec stonku a vrchní stranou listu přejedeme po povrchu tekuté čokolády. Potažené listy uložíme do chladu.…
Pomeranče nařízneme na dílky a pomocí lžíce oloupeme. Kůru dáme do sklenice, zalejeme studenou vodou a uzavřeme víčkem. Necháme jí tam 3 dny a každý den vyměňujeme vodu.…
Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po částech rozmixujeme…
V míse promícháme hladkou mouku s práškem do perníku, přisypeme třtinový cukr, kakao, kávu, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mletou skořici, tlučený hřebíček a…
Zpracujeme těsto a naplníme jím formičky na ořechy, které nevymazaváme. Těsta dáváme jen málo, neboť ořechy při pečení nabudou. Pečení obezřetně hlídáme, ořechy se…
Z čokolády a tuku pripravíme polevu. Bielok, cukor a marmeládu vyšľaháme do hustej peny. Do papierových košíčkov nalejeme lyžičku polevy, pomocou sáčku nastriekame penu…
Máslo utřeme s vejci a cukrem do pěny.Přidáme rozehřátou čokoládu(vychladlou) mléko, vanil. cukr,kúru, šťávu. Vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem.Když…
Vařené žloutky, máslo, kokosovou moučku a cukr dobře promícháme a vytvoříme těsto. Z hotového těsta děláme malé kuličky, které klademe na lehce pocukrovaný tác.…
Meruňky propláchněte horkou vodou a pokrájejte. V kastrůlku je zalijte džusem a pět minut vařte, pak nechte zchladnout. Do mísy vložte máslo, cukr, vejce, mandle, mouku…
Nastrouháme tyčinku Margot i čokoládu, promícháme je se změklým máslem a nasypeme tam trochu smetany. Necháme těsto na chvíli odpočinout v lednici (tak dlouho, aby…
Prísady na cesto zmiesime a dáme na 1 hodinu do chladu. Potom vlhkými rukami tvarujeme rohlíčky. Pečieme pri strednej teplote. Necháme vychladnúť. Konce rohlíčkov…
Z mouky, ořechů, cukru, van. cukru, žloutku, Hery a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočinout.Pak ho vyválíme a nakrájíme na…
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím nakrájíme banán na 5mm plátky. Poté si vezmeme piškoty a mezi ně vložíme plátek banánu, zapíchneme do jednohubky párátko a…
Mandle nastrouháme najemno. Ovesné vločky v mikrotenovém sáčku nadrtíme a nasypeme do mísy. Mouku smícháme se sodou a přidáme ovesné nadrcené vločky. Přidáme mandle,…
Máslo, smetanu, cukr a med dejte do hrnce a na malém plameni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 5 minut, směs by měla být zlatavá a krémovitá. Odstavte z…
Nejdříve rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout. Z bílků ušleháme hustý sníh. Žloutky třeme s cukrem do husté bílé pěny, do které pomalu zašleháme vychladlou…
Banány nakrájíme na kolečka a vždy dáme jeden piškot na to ten banán a zase jeden piškot. Nápíchneme na párátko a namáčíme v rozpuštěné čokoládě. Trošku posypeme bar…
Nejdříve rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout. Z bílků ušleháme hustý sníh. Žloutky třeme s cukrem do husté bílé pěny, do které pomalu zašleháme vychladlou…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Při nákupech potravin v Polsku hrozí riziko: Až třetina výrobků je totiž šizená, prošlá nebo je zákazník klamán
Grilovaná kukuřice od utržení po gastrozážitek: Díky předvaření je šťavnatá a ochucené máslo ji na závěr doladí k dokonalosti