

Krémešový tunel
Suroviny 14 porcí
- listové těsto
- 1/2 l mléka
- 1 Zlatý klas (krémový prášek)
- 1 PL hladké mouky
- 40 g máslo
- 50 g práškového cukru
- 2 PL rumu
- Poleva:
- 1 PL Cera
- 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
Lístkové cesto vyvaľkáme a pokrájame na pásy dlhé asi 17 cm a široké 2,5 cm, ukladáme jeden vedla druhého do formy srnčí chrbát tak, aby prečnievalo cez ňu (vid. foto) a dáme upiecť do ružova, upečieme si aj 11 cm plát na zakrytie tunela.
Krém: Do pol litra mlieka zavaríme zlatý klas a 1 pl hl. múky, kašu miešame do vychladnutia, ešte do letného zamiešame vyšlahané maslo s cukrom a 2 pl rumu, krémom naplníme upečené tunelové pláty a zrežeme prečnievajúce konce cez formu a zakryjeme, necháme stuhnúť v chlade, potom vyklopíme z formy, popíšeme čokoládou rozpustenou v cere, krájame po rebrách, takže sa nám to neláme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krémešový tunel
-
Krém je pre tých,čo majú zvýšený cholesterol,ani žĺtok tam nedávam..
-
Vypadá to skvěle,ale zdá se mi tam toho másla málo.jinak bodík
-
Jsi fakt šikovná
-
potřebuju donutit bramborové těsto aby mi listovalo
už mam 2recepty ale ani z jednoho mě to nejde
-
Dnes to je samé překvápení,co recept,to nějaká novinka!
-
Fantom ,mám aj taký recept,neviem,či to hľadáš akurát ten...
-
co recept to perla
-
Hezký nápad, dát to do formy na srnčí hřbet
-
ale receptíky máš super
nemáš prosím předpis na bramborové listové těsto?
-
Nie som cukrárka,som,bývalá železničiarka
-
Aničko že ty jsi cukrářka?
+1
-
Teda to je opět fígl, vypadá to moc hezky
-
Tento moučník miluju a upéct jej ve formě na srnčí hřbet je dobrý nápad. Určitě vyzkouším a už teď dávám bod.