Krémešový tunel

Moučníky Řezy Doba přípravy: 30 13 názorů

Moučníky Řezy Doba přípravy: 30 13 názorů

Suroviny 14 porcí

listové těsto
1/2 l mléka
1 Zlatý klas (krémový prášek)
1 PL hladké mouky
40 g máslo
50 g práškového cukru
2 PL rumu
Poleva:
1 PL Cera
50 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme a pokrájame na pásy dlhé asi 17 cm a široké 2,5 cm, ukladáme jeden vedla druhého do formy srnčí chrbát tak, aby prečnievalo cez ňu (vid. foto) a dáme upiecť do ružova, upečieme si aj 11 cm plát na zakrytie tunela.

  2. Krém: Do pol litra mlieka zavaríme zlatý klas a 1 pl hl. múky, kašu miešame do vychladnutia, ešte do letného zamiešame vyšlahané maslo s cukrom a 2 pl rumu, krémom naplníme upečené tunelové pláty a zrežeme prečnievajúce konce cez formu a zakryjeme, necháme stuhnúť v chlade, potom vyklopíme z formy, popíšeme čokoládou rozpustenou v cere, krájame po rebrách, takže sa nám to neláme.

Komentáře k receptu Krémešový tunel

Tématické fráze: zlaty klas 40g na kremy kremesovy rezy kremešový dort listové těsto aby listovalo recepty banánový tunel jak upect tunel kremešovy dort nebo rezy srnci+hrbet+ze+zelatinou aby těsto listovalo recept na tunel recept tunel kremesovy slehackovy řez šlehačkový tunel z listového těsta jak upect mozaikovy dorty ovocny tunel www kremešovy řezy sk zlatý klas 40g srnči rebra tunel krémový kremovy tunel-recept