Oříškové sušenky s čokoládovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké sušenky, slepované lahodným krémem z čokolády a oříšků, potěší svojí sladkou chutí nejen děti ale i dospělé. S chutí se vrhněte do přípravy, není to nijak složité…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké sušenky, slepované lahodným krémem z čokolády a oříšků, potěší svojí sladkou chutí nejen děti ale i dospělé. S chutí se vrhněte do přípravy, není to nijak složité…
Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do…
Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy a mandle, které do…
Kdo má rád nepečené cukroví, jistě ocení tento recept. Na piškotový základ nanášíme krém, který voní po rumu a vlašských ořeších. Po ztuhnutí je pak ještě namočíme do…
Vejce s cukrem a vanilínovým cukrem vyšleháme do pěny.Smícháme mouku, kypřící prášek, kakao, kávu a jemně vmícháme do vaječné směsi.Těsto rozetřeme na plech vyložený…
Vánoce se blíží, a tak postupně vytahujeme ze šuplíku oblíbené recepty na cukroví. Mezi tradiční druhy, které by neměly chybět na svátečním stole, patří išelské dortíčky…
Těsto: Šlehačem vyšleháme do hladké pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a minerálku. Po lžičkách vmícháme olej.V jiné nádobě smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek,…
Vosí úly, včelí úly nebo vosí hnízda jsou jemné nepečené cukroví, které by na vánočním stole určitě nemělo chybět. Piškoty s máslem a kakaem tvoří dokonalou chuť, kterou…
Nevíte, jaký nový druh cukroví připravit na vánoční tabuli? Výborná kolečka, provoněná citrónem, slepená punčovou hmotou s ořechy a pikantní marmeládou, v čokoládové…
Medové těsto s perníkovým kořením je základ pro sladké voňavé perníčky. Někdo pak přibarvuje těsto kakaem. V tomto receptu do těsta ještě navíc nastrouháme čokoládu.…
Lahodné bábovičky z křehkého lineckého těsta, plněné ořechovou nádivku, máčené v čokoládě, příjemně chutnají a v ústech se jen rozplynou. Jisté je, že si najdou…
Tento pěkný dortík ve tvaru vajíčka ozdobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho z piškotového korpusu, který potřeme marmeládou a vanilkovým krémem. Pak už jen dozdobíme…
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou a promícháme s rozpuštěným máslem. Máslem vymažeme zapékací misku a na dno rozprostřeme polovinu těstovin, ovoce pokrájíme…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Pak pomalu zašleháme ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládu. Přisypeme na několikrát směs…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Pak pomalu zašleháme ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládu. Přisypeme na několikrát směs…
200g másla rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si rozdrťte 500g sušenek na prášek (já používám ponorný mixér, ale lze zvolit i paličku na maso, nebo váleček). Jakmile…
Slivky vykôstkujeme a rozvaríme. Ešte do horúcich rozvarených sliviek vmiešame cukor, kakao a čokoládu a necháme 24 hodín stáť v chlade. Potom rozmixujeme. Plníme do…
Žloutky ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky s cukrem (asi 4 lžice cukru oddělíme na sníh) do pěny. Já šlehám 20 minut a po 10 minutách přidám po lžících horkou vodu a…
Žloutky ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky s cukrem (asi 4 lžice cukru oddělíme na sníh) do pěny. Já šlehám 20 minut a po 10 minutách přidám po lžících horkou vodu a…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…
Uvaříme mandle,oloupeme a rozpůlíme (vzniknou nám tak ouška). Těsto : 2 hrnky kokosu (500g), 2 hrnky cukru (500g), promícháme a přidáme 2 bílky, dále rum podle potřeby…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Slavné těstoviny carbonara jsou úžasně jemné a krémové díky omáčce ze žloutků. Ty se ovšem musejí přidat v pravou chvíli
Pečeme s Ivou: Vyzkoušejte kváskové langoše! Mají krajkově okatou střídu provoněnou listy medvědího česneku
Nakupování "za rohem"! Lidé se vrací do svých obchůdků v dosahu bydliště