Super velikonoční věnec
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak…
Komu se nechce čekat na kynutí těsta na mazanec, má možnost upéct tvarohovou verzi. Díky tvarohu je těsto kypré, voní po citronu a je plné rozinek. Ze zadělaného těsta…
Pokud se nebojíte výzev, upečte vánočku z černého piva. Budete překvapeni, jak je nadýchaná a vláčná a pivo ní není vůbec cítit. Navíc nemusíte suroviny dlouze odvažovat…
Sezóna jahod sice ještě nezačala, ale v obchodě je seženete již nyní. Připravte z nich skvělý nepečený dezert. Snadný korpus ze sušenek a másla je naplněný tvarohovovým…
Sezóna jahod sice ještě nezačala, ale v obchodě je seženete již nyní. Připravte z nich skvělý nepečený dezert. Snadný korpus ze sušenek a másla je naplněný tvarohovovým…
Nanuky neodmyslitelně patří k parnému létu, ale dá se na nich pochutnat i mimo toto období. Postačí k tomu pouze tři suroviny a troška vody. Spojení lahodného karamelu s…
Pokrmy, které najdeme v kuchařkách československých norem jsou zárukou dobrých chutí. Vyzkoušejte podle norem také tyto lahodné zapečené palačinky. Ty naplníte…
Tenká vrstva křehkého těsta, šťavnatá sladkokyselá náplň ze švestek a rebarbory a nazlátlý sníh na povrchu - to vše tvoří tento vynikající koláč, který si jistě oblíbíte…
Občas není od věci si zpříjemnit den sladkým pokrmem. Pokud zvolíte lívanečky z kynutého těsta, zajisté nešlápnete vedle. Nadýchané lívanečky podáváme s ovocem a…
Pokud váháte, zda na Velikonoce upéct beránka nebo biskupský chlebíček, máme pro vás hrníčkový recept, který kombinuje obojí. Jemné šlehačkové těsto s mandlemi a…
Nevařená marmeláda je tradiční způsob přípravy. Slaďoučká, v puse se stane bonbónem, vylepší palačinky a bude i lékem při nachlazení. Zachovává si totiž díky studené…
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém koláči na plech, ale můžete ji pro slavnostní příležitost vyzkoušet i v tomto…
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém koláči na plech, ale můžete ji pro slavnostní příležitost vyzkoušet i v tomto…
Rebarbora má svou typickou nakyslou chuť. To ji předurčuje v moučnících ke kombinacích s hodně sladkými komponenty. Zapečená sněhová vrstva je to pravé. Odpíchne…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší velké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce, a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Jemný piškot, lahodný krém a hravá velikonoční dekorace z něj dělají dokonalý dezert pro sváteční stůl. Připravte si tento dort a potěšte své blízké sladkou tečkou po…
Výborný třený rebarborový koláč sklidí u rodiny i návštěvy velký úspěch. Kyselá chuť rebarbory je vyvážená sladkostí mandlového sněhu. Příprava je snadná a koláč je do…
Jarní moučníky máme neodmyslitelně spojené s rebarborou. Pro její nepříliš vábnou barvu po upečení ji kombinujeme většinou s jahodami. Když ještě jahody neuzrály, hodí…
Houby ve sladkokyselém nálevu jsou skvělým způsobem, jak si užít chuť lesních plodů i mimo sezónu. Díky sladkokyselé chuti a příjemnému kořenění se hodí jako příloha k…
Jó třešně zrály, to se zpívá ve známé písni. Zralé červené a šťavnaté třesně použijeme jako doplněk k vanilkové náplni do tohoto závinu. Těsto je zvláčněno pomazánkovým…
Sladkost těsta a nakyslá chuť rebarbory dělá z tohoto koláče opravdovou lahůdku. Těsto je díky bramborám vláčné a voní vanilkou a citronovou kůrou. Rebarbora zase dodává…