Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec dle nás

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

7. 4. 2012 18:10

Suroviny

Porce: dle počtu strávníků

Nutriční hodnoty

Energie16 388 kJ / 3 917 kcal
Bílkoviny110,51 g
Tuky110,60 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy608,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zizala

8. 4. 2012 10:14

Aby mazanec nepraskl, musí dostatečně nakynout. Pokud je málo nakynutý a teprve v troubě dokyne, praskne ;-)

Jiřička

8. 4. 2012 09:26

Já také křížek nedělám a ani jsem to nikdy nezkoušela, protože mám obavu právě z těch prasklin. Letos už je mazanec upečený a pomalu i snědený. Dálší už péct nebudu - právě jsem si rozřízla palec na levé ruce o síťku na bramborách. Jak se říká "ničemné maso musí pryč".

bestickova

8. 4. 2012 07:18

Jani,to praskl,ale jen v místech kde je křížek..Ten další,co jsem pekla,jsem křížek neudělala a nepraskl..

JanaDorazinova

7. 4. 2012 23:00

jana: Já křížky běžně vůbec nedělám. Letos jsem to udělala poprvé a naposledy. Nikdy před tím mi mazance nepraskly;-)

jana

7. 4. 2012 22:43

Zítra peču 4. mazanec, aby nepraskl, měl by se naříznout křížek velký 2 cm.

JanaDorazinova

7. 4. 2012 22:29

Koukám, že nám to všem praská! Ale jinak super;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: aby mazanec nepraskl mazanec s křížkem jak na mazanec aby nepraskl jak péct mazanec jak péct mazanec aby nepraskl mazanec aby nepraskl jak upect mazanec aby nepraskl aby nepraskl mazanec jak peci mazanec aby nepraskl kdy péct mazanec aby mazanec neprask jak pect mazance jak na bochánek aby nepraskl aby bochánek při pečení nepraskl jak naříznout mazanec peceme mazance mazanec aby nepraskal prasklý mazanec mazanec pri pečení praská pečení mazance s křížkem

Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, kvasnice, máslo, vejce, sůl, vanilka, kůra citronová, rozinky, mandle, vejce

TopRecepty.cz

Mazanec dle nás

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8O52