Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Recept ještě nebyl hodnocenFenykl není v našich kuchyních příliš často využívanou zeleninou. Pokud mu ale dáte šanci, určitě nebudete litovat. Jeho chuť je osvěžující s lehkým aromatem po anýzu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fenykl není v našich kuchyních příliš často využívanou zeleninou. Pokud mu ale dáte šanci, určitě nebudete litovat. Jeho chuť je osvěžující s lehkým aromatem po anýzu.…
Minidortíky ozdobené velikonočními motivy mohou být skvělým nápadem pro obdarování koledníků. Stačí je zabalit do celofánu. Zdobit můžete podle své fantazie, ale…
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí vlažné vody.…
Buchtičky s krémem jsou klasikou nejen školních jídelen. Povzneste tento pokrm na vyšší standard a připravte k nadýchaným kynutým buchtičkám pěnu. Ta má základ v…
Buchtičky s krémem jsou klasikou nejen školních jídelen. Povzneste tento pokrm na vyšší standard a připravte k nadýchaným kynutým buchtičkám pěnu. Ta má základ v…
Vyzkoušejte výborné kynuté muffiny, které se po upečení namáčí do rumového sirupu, což zajistí, že zůstanou krásně vláčné a nebudou suché. Hodí se jako skvělý moučník k…
Piškotový chlebíček, který v sobě skrývá překvapení. Po naříznutí se objeví vnitřek z barevného těsta, kterého docílíte přípravou dvou druhů těst. Nejprve upečete…
Piškotový chlebíček, který v sobě skrývá překvapení. Po naříznutí se objeví vnitřek z barevného těsta, kterého docílíte přípravou dvou druhů těst. Nejprve upečete…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Lahodný drobenkový koláč, který spojuje šťavnaté švestky s jemnou tvarohovou náplní ochucenou vanilkovým pudinkem. Díky křupavé drobence a vláčnému středu je ideální…
Na velikonoční tabuli nesmí chybět hojně pocukrovaný beránek a každá hospodyňka má na něj svůj osvědčený recept. Beránek s jablky bude krásně vláčný se zajímavou a lehce…
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční a potěší malé i velké koledníky. Připravíte ho snadno, z kynutého těsta, které je voňavé po…
Sladká varianta s povidly, tvarohem a šlehačkou, potěší malé i velké gurmány. S nadýchaným těstem a širokými možnostmi náplní, si vždy najdou cestu na stůl jako jako…
Klasický perník na plech zná snad každý. Varianta s podmáslím zamíchaným do těsta je krásně vláčná a dává výsledku zajímavější chuť. Ve skvělý chuťový zážitek jej ale…
Velikonoční beránek z podmáslí je krásně vláčný a je plný nasekaných ořechů. Recept je snadný a zcela bez vážení surovin, takže se do něj bez obav můžou pustit i ti,…
Královské mazance budou vypadat skvěle. Ve tvaru kytice ozdobí slavnostní stůl a navíc si každý může utrhnout svůj kousek. Naplňte je dle chuti libovolnou náplní nebo do…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek s přídavkem celozrnné mouky je zvláčněn jogurtem a…
Ti kdo patří mezi milovníky výborných kefírových moučníků si na tento způsob mohou upéct i rychlého velikonočního beránka. Bude krásně vláčný, nedrobivý a provoněný…
Jidáše patří mezi oblíbené velikonoční pečivo z kynutého těsta. Pokud do těsta přidáte nastrouhané vařené brambory, získáté vláčné a nadýchané pečivo, které je dobré i…
Receptů na velikonočního beránka existuje opravdu spousta a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos upéct tohoto vláčného beránka z majonézového těsta, přelitého…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…
Z kynutého bramborového těsta tentokrát místo jednoho velkého mazance vytvoříme zrovna několik malých bochánků. Mini bochánky poslouží nejen jako velikonoční výslužka…
Jednoporcové bochánky poslouží nejen jako výslužka pro koledníky, ale i jako dobrý moučník, snídaně či svačina do ruky během celého roku. Na ty velikonoční můžeme ještě…
Tradiční velikonoční mazance můžeme připravit jako malé bochánky. Poslouží pak i jako výslužka pro koledníky. Těsto ochutíme rumem, rozinkami a mandlemi. Před pečením…