Trubičky z "lístkového" těsta
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by je neměl rád? Trubičky plněné sladkým bílkovým sněhem. Z netradičního těsta. Ať už je uděláme na rodinnou oslavu nebo společenskou událost, či kolegům v práci,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by je neměl rád? Trubičky plněné sladkým bílkovým sněhem. Z netradičního těsta. Ať už je uděláme na rodinnou oslavu nebo společenskou událost, či kolegům v práci,…
Pro chuť lesa a zvěřiny nemusíte jít hned pro králíka či bažanta. Připravte si obyčejné kuře s divokým kořením a uvidíte, že se budete olizovat až za ušima. Kuřecí…
Výborný koláč, který v sobě nemá klasickou bílou mouku, připravíme ze směsi rýžové a kukuřičné mouky. Jemné a vláčné těsto doplníme ovocem, které máme zrovna po ruce a…
Výborný koláč, který v sobě nemá klasickou bílou mouku, připravíme ze směsi rýžové a kukuřičné mouky. Jemné a vláčné těsto doplníme ovocem, které máme zrovna po ruce a…
Máte-li rádi mák, určitě často pečete různé záviny, hřebeny či buchty. Základem je vymazlená maková náplň a my pro vás máme úsporný a jednoduchý recept. Mák je díky…
Z uvedených přísad rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.Ze švestek vyjmeme pecky, švestky překrojíme na čtvrtiny. Žloutky, cukr…
Mrkev nastrouháme na jemno, očištěná jablka na hrubo. Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy, vymazané a vysypané hrubou moukou, nebo vystlanou pečícím…
Pokud hledáte typicky podzimní moučník, právě jste jej našli. Ze šťavnatých jablek můžete upéct tento nadýchaný a vláčný chlebíček. Uvnitř něj najdete také rozinky a…
Šťavnatá buchta se špendlíky, tvarohem a voňavou drobenkou je dokonalým moučníkem pro letní dny. Díky jednoduchému těstu a sezónnímu ovoci ji zvládne každý, a přitom…
Šťavnatá buchta se špendlíky, tvarohem a voňavou drobenkou je dokonalým moučníkem pro letní dny. Díky jednoduchému těstu a sezónnímu ovoci ji zvládne každý, a přitom…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času a je i dosti pracná. Určitě toho ale nebudete litovat, je zkrátka vynikající. Doporučujeme…
Těsto: do mísy kuchyňského robotu nalijeme teplou vodu, přidáme 1 PL krupicového cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme stát cca 10 minut, dokud droždí nezačne …
Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený…
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
2 krajíčky toustového chleba potřeme až ke krajům marmeládou, přiklopíme druhýma dvěma krajíčkama chleba a rozřízneme na trojúhelníčky. V misce si rozkvedláme vejce s…
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo a ihned přidáme maso. Zprudka opékáme za občasného míchání, až má maso ze všech stran…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Během šlehání přidáváme postupně vodu po lžících.Do ušlehané směsi pomalu zamícháme vařečkou mouku s práškem. Z jablek lehce…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme pomalinku olej a vodu, mouku s kakaem a vyšlehaný sníh z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-11…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme pomalinku olej a vodu, mouku s kakaem a vyšlehaný sníh z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-11…
Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a…
Spojení banánů a čokolády je nám jistě známo. V tomto receptu najdete inspiraci na čokoládový dort plněný šlehačkovým krémem s protkaný chutí vanilky a vůně skořice.…
Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se…