Jiříkův ovocný dort
Recept ještě nebyl hodnocenVlastnoručně připravený dort vždy obdarovaného potěší. Připravte jemný piškotový korpus promazaný marmeládou a krémem ze smetany. Dort je dozdobený ovocem v želatině,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vlastnoručně připravený dort vždy obdarovaného potěší. Připravte jemný piškotový korpus promazaný marmeládou a krémem ze smetany. Dort je dozdobený ovocem v želatině,…
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vejce a cukr ušleháme do pěny a během šlehání přidáme horkou vodu. Šleháme do zhoustnutí.Přidáme kokos, mouku s kypřicím práškem a kakaem a…
Jednoduché želatinové bábovičky s ovocem vás v teplém počasí dokonale osvěží. Snadný a rychlý dezert zvládnete připravit bez zapnutí trouby a potěšíte děti i dospělé.…
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vejce a cukr ušleháme do pěny a během šlehání přidáme horkou vodu. Šleháme do zhoustnutí.Přidáme kokos, mouku s kypřicím práškem a kakaem a…
Milovníky máku potěší koláč z litého těsta, plný povidel, pomerančové chuti a křupavé drobenky. Připravit jej není nijak složité, za hodinku tento koláč provoní vaši…
Sladká tečka po obědě nebo dezert k odpolední kávě v podobě galetek s ovocem přinese potěšení každému mlsnému jazýčku. Příprava je snadná a rychlá, potřebujete jen pár…
Rychlý a snadný koláč z litého těsta s ovocem a drobenkou. Při jeho přípravě můžete zužitkovat sezónní ovoce, ale i přebytky z mrazáku. Spolu s drobenkou posypte i…
Netradiční koláč z drobenky, který přímo z formy můžeme vyjídat lžící, doplníme kyselkavou revení. Upečený crumble pak podáváme s našlehanou smetanou nebo, pokud chceme…
Švédské perníčky Pepparkakor jsou podobné jako ty naše, české, jen jsou tenčí a křupavější. I postup přípravy je stejný. Tak neváhejte a vyzkoušejte, ať můžete porovnat,…
Pokud nevíte, jakou buchtu připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tuto kombinaci kakaa s nakyslou rebarborou. Určitě zachutná všem vašim strávníkům a zaručeně ji nebudete…
Pokud nevíte, jakou buchtu připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tuto kombinaci kakaa s nakyslou rebarborou. Určitě zachutná všem vašim strávníkům a zaručeně ji nebudete…
Křehké máslové tartaletky, plněné sametově jemným jahodovým pudinkem, se doslova rozplývají na jazyku. Každý kousek je osvěžující kombinací sladkého krému a křupavého…
Sladkost těsta a nakyslá chuť rebarbory dělá z tohoto koláče opravdovou lahůdku. Těsto je díky bramborám vláčné a voní vanilkou a citronovou kůrou. Rebarbora zase dodává…
Jemný kakaový korpus ve tvaru tunelu ukrývá nadýchanou šlehačku se šťavnatými jahodami, které dodávají svěžest a barevný kontrast. Tento zákusek je ideální pro…
Štrúdl s cuketovou náplní překvapí svou jemnou chutí a vláčnou strukturou. Cuketa dodává náplni šťavnatost a skvěle se doplňuje se skořicí nebo rozinkami. Je ideální…
Mechové řezy z mikrovlnky jsou originálním a rychlým dezertem, který zaujme nejen svou svěží zelenou barvou, ale i vláčnou strukturou a jemnou chutí. Díky použití…
Remoska bezpochyby patří k pomocníkům, které často používaly hlavně naše babičky. Její sláva ovšem nevyhasla. Stále je hojně využívána a to nejen v domácnosti, ale i na…
Remoska bezpochyby patří k pomocníkům, které často používaly hlavně naše babičky. Její sláva ovšem nevyhasla. Stále je hojně využívána a to nejen v domácnosti, ale i na…
Sezóna hlávkového salátu je důvod vyzkoušet občas něco jiného. Zkuste tuto kombinaci s křupavými kousky slaniny a sladkokyselou zálivkou zhotovenou z karamelového…
Křehké linecké těsto tvoří základ pro jemnou jablečnou náplň s nádechem skořice, která dodává těmto řezům neodolatelnou vůni i chuť. Pečlivě vykrojený tvar zvonku…
Křehké linecké těsto tvoří základ pro jemnou jablečnou náplň s nádechem skořice, která dodává těmto řezům neodolatelnou vůni i chuť. Pečlivě vykrojený tvar zvonku…
Džem je skvělý způsob, jak během sezóny zpracovat přebytky jahod. Využijeme ho pak po celý rok do dezertů, palačinek. Ale skvěle bude chutnat i jen tak namazaný na…
Tento dezert spojuje nadýchaný piškotový základ s lahodnou vrstvou smetanového krému a šťavnatými jahodami. Ideální pro letní dny nebo jako sladká tečka po slavnostním…
Černý bez, který je známý svými léčivými účinky, začíná v přírodě pomalu kvést. Své uplatnění nalezne i v kuchyni, ať už jako smažené květy bezu kosmatice, nebo jako…