Slovenský krémeš
Recept ještě nebyl hodnocenKrémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
Pohoštění z listového těsta je jednoduché a variabilní. Můžeme ho připravit nasladko i naslano, případně nakombinovat více variant, aby si každý našel to své. Skvěle…
TIP
Stejně nadýchané buchty, jaké pekla mlynářova krásná dcera Eliška v pohádce Princezna ze mlejna, si nyní můžete upéct i doma. Do pečení se pusťte i s dětmi, společně…
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a změklé máslo. Doprostřed uděláme důlek a postupně zapracujeme vejce, která do něj rozklepneme.Těsto rozválíme…
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a změklé máslo. Doprostřed uděláme důlek a postupně zapracujeme vejce, která do něj rozklepneme.Těsto rozválíme…
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a změklé máslo. Doprostřed uděláme důlek a postupně zapracujeme vejce, která do něj rozklepneme.Těsto rozválíme…
Borůvky rozdělím na 3 části - 1/4, 1/2, 1/4 Piškot: Vyšlehám bílky se solí a 2 lžícemi cukru a zvlášť žloutky s 3 lžícemi cukru. Do žloutků vmíchám sníh a přimíchám…
Zmiešame mak, múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva.Pridáme vajcia, najemno nastrúhané jablká a jogurt. Jogurt dávame postupne, ak treba, pridáme viac…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Inspirací na dokonalé moučníky a dorty není nikdy dost. V tomto receptu vám přinášíme dokonalý korpus, který je proložený smetanovo-tvarohovým krémem s oblíbenou…
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník,…
Pokud máte rádi laskonky, prozradíme vám recept na nadýchaný bílkovo-máslový krém s mletými ořechy a vaše sváteční laskonky budou lehounké jako peříčko. Trik spočívá ve…
Pokud máte rádi laskonky, prozradíme vám recept na nadýchaný bílkovo-máslový krém s mletými ořechy a vaše sváteční laskonky budou lehounké jako peříčko. Trik spočívá ve…
Moučníkem, který neodmyslitelně patří k létu, je krásně vláčná a nadýchaná bublanina. Spojení kyselkavé rebarbory a sladkého těsta provoněného vanilkou vás příjemně…
Voňavý koláč z křehkého těsta plný nadýchaného, vláčného tvarohu a šťavnatých meruněk. Perfektní spojení jemné kyselosti a sladkosti tvoří lahodný dezert, který bude…
Švestky opereme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na poloviny. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháváme celá vejce, špetku soli,…
Vánoce se rychle blíží, a proto je načase oprášit recepty na cukroví. Jedním z tradičních receptů našich babiček jsou polomáčené banánky z pudinkového těsta. Slepují se…
Svetlé cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej hmoty striedavo jemne primiešavame múku a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a…
Svetlé cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej hmoty striedavo jemne primiešavame múku a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech a…
Z prvních surovin umícháme těsto a zabalené ho dáme odpočinout do chladna. Protože je podobné lineckému, nechala jsem ho umíchat pekárnou, která je na tohle výborná. …
Z prvních surovin umícháme těsto a zabalené ho dáme odpočinout do chladna. Protože je podobné lineckému, nechala jsem ho umíchat pekárnou, která je na tohle výborná. …
Ze surovin na těsto (mouka, cukr, vanilkový cukr, žloutky, sůl a tuk) na vále vypracujeme hladké těsto.Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem a těsto do formy…