Rychlá buchta tety Renaty

Smilexou Kuchařka: Smilexou

Doba přípravy: 50 minut 12 porcí Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

Těsto:
5 vajec
1 hrnek cukru krupice
vanilkový cukr
půl hrnku oleje
1 hrnek vlažného mléka
kypřící prášek
2 a půl hrnku polohrubé mouky
ovoce (borůvky, jahody, meruňky, maliny, rybíz atd...)
Drobenka:
sádlo
máslo
cukr krupice
polohrubá mouka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého šlehání opatrně přilijte po troškách olej. Šlehač vypněte a vařečkou jemně vmíchávejte vlažné mléko tak, aby těsto zůstalo nadýchané. Pak opět velmi opatrně a po troškách přidejte kypřící prášek spolu s polohrubou moukou.

  2. Drobenku vytvoříte tak, že v míse ručně rozmačkáte trochu másla a sádla s cukrem a polohrubou moukou. Surovin dejte tolik množství, kolik máte rádi. Za mne je to více cukru i mouky, tím bude více sladká a drobivější.

  3. Těsto nalijte na plech potřený máslem a vysypaný hrubou moukou. Poklaďte na něj ovoce a posypte drobenkou.
    Pečte na 175°C v předem vyhřáté troubě dozlatova (tedy až se těsto nebude lepit na špejli).

Poznámka

Tento recept mám od své tety Renaty a musím říci, že lepší buchty prostě není. Samozřejmě ale můžete i zde experimentovat. Například část mouky můžete nahradit kakaem, mletými oříšky, mrkví, cuketou, strouhanou Margotkou apod.. Místo ovoce můžete na buchtu poklást čokoládu, tvaroh, pudink, oříšky atd.. Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rychlá buchta tety Renaty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo