Jablečné taštičky od Žanety
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto v kombinaci s jablky je zárukou výtečné svačinky nejen pro děti. Tyto taštičky plněné strouhanými jablky se skořicí a rozinkami jsou velmi rychle hotové a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listové těsto v kombinaci s jablky je zárukou výtečné svačinky nejen pro děti. Tyto taštičky plněné strouhanými jablky se skořicí a rozinkami jsou velmi rychle hotové a…
Žemlovka je skvělým pokrmem, do něhož můžeme zpracovat starší pečivo. Ať už rohlíky nebo veku, stačí je nakrájet na plátky, namočit v mléce a následně spolu s plátky…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Tyto muffiny jsou chutné a vydrží dlouho vláčné. Přidáme do nich nastrouhanou tyčinku Margot, díky kterým pěkně voní. Příprava je velmi snadná, vše jen smícháme,…
Řezy s pudinkovým krémem a švestkami jsou lahodným spojením vláčného piškotového těsta, jemného vanilkového krému a sladkokyselých švestek. Tento dezert v sobě snoubí…
Další z cuketových buchet, které jsou díky této zelenině úžasně vláčné a v těstě je vlastně nepoznáte. Tahle varianta s ořechy a kakaem je vylepšená tvarohovou náplní,…
Koláč z listového těsta s voňavými jablky a nadýchanou šlehačkou je ideální dezert pro chvíle, kdy chcete zazářit bez dlouhého pečení. Sladké ovoce, křehké těsto a jemná…
Toastové chleby velmi tence namázneme máslem (nebo dáme do prostřed tenoučký plátek), posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na půlku toastových chlebů poklademe…
Ze surovin na těsto si uděláme drobenku a asi 2/3 jí namačkáme do velké koláčové formy, prsty vymačkáme i okraje. Na náplň smícháme tvaroh s cukry, citrónovou šťávou,…
Ze surovin na těsto si uděláme drobenku a asi 2/3 jí namačkáme do velké koláčové formy, prsty vymačkáme i okraje. Na náplň smícháme tvaroh s cukry, citrónovou šťávou,…
Do trochy vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme ostatní suroviny, potom vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Hodně ho vymícháme,…
Švestky s mákem jsou osvědčená klasika, kterou máme rádi. Tentokrát ale použijeme bílý mák, který koláč ozvláštní výraznou oříškovou chutí. Lahodnou chuť tvoří i skořice…
Jednodušší a rychlejší příprava velmi oblíbeného moučníku potěší začátečníky, i ty, kteří nemají mnoho času. Na výsledné chuti to však není vůbec poznat. Stačí už jen…
Pokud hledáte lahodnou dobrotu bez nutnosti pečení, zkuste tyto nepečené řezy. Základ tvoří křehké sušenky, které zvlhčuje krémová náplň. Dle své fantazie můžete střídat…
Letní koláče s ovocem přijdou k chuti kdykoliv. Vyzkoušejte tento, ve kterém vláčné piškotové těsto, šťavnaté sezónní ovoce a křupavá sněhová pěna s nádechem citrónu…
Mouku a prášek do pečiva smícháme a dáme do větší misky.Přidáme cukr a prosáté kakao vše promícháme.Máslo a vejce přimícháme a pak na pracovní desce těsto dodělíme.1/4…
Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů. Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme…
Vše smícháme, vlijeme na vysypaný plech a posypeme kokosem. Místo sypání kokosem můzeme dát po upečení jakoukoliv čokoládovou polevu, která se případně dá také posypat…
Uvařenou oloupanou a nastrouhanou řepu dáme do mísy, dobře promícháme se žloutky, cukry a vlažným máslem. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a…
Upečeme bábovku, necháme vychladnout. Pak ji rozřízneme na 2x a pomažeme marmeládou, já použila každou jinou. Opět složíme do tvary bábovky. Uprostřed bábovky je díra a…
Šťavnatá a kyprá bábovka se základem z mrkve má nejen spousty vitamínů, ale taky skvělou chuť. Spojení vanilkového cukru a citronové šťávy dodává bábovce lehce exotický…
Jednoduchý ovocný moučník nevšedního vzhledu, který vám jistě zachutná. Příjemnou chuť jablek či hrušek doladí skořice a také podmáslí, které těsto zjemní a zvláční.…