Jednohubky tisíce chutí
Recept ještě nebyl hodnocenKošičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout.Rajčata spařte, oloupejte a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout.Rajčata spařte, oloupejte a…
Den předem namočíme 250 g bílých fazolí do teplé vody se lžící jablečného octa. Děláme to kvůli aktivaci fytázy. Druhý den je v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce,…
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme vychladnout. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v malém množství osolené vody. Z majonézy,…
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájené osolené a opepřené maso. Přidáme cibuli a dále smažíme.Když základ pěkně zhnědne, přidáme oregano a bobkový list, polijeme maso…
V hrnci osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek (při restování osolíme). Dáme mahá, chvilku restujeme, rajský protlak, opět krátce restujeme a pak zalijeme vývarem…
Do kastrolu dáme zesklovatět slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme sádlo, pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Vložíme líčka a zprudka je orestujeme. Maso osolíme,…
Do pekáčku si dáme malé množství oleje, na něj dáme cibuli, nakrájenou na měsíčky, nasekaný česnek, na proužky pokrájenou papriku. Zalijeme malým množstvím vývaru a…
Do malého množství vody nasypeme očištěné a nakrájené houby, společně s větší špetkou soli a kmínem, dáme vařit na malý plamen. Bagety nakrájíme na plátky, dáme do mísy…
Očistíme a nadrobno rozmixujeme 3 kg různé zeleniny, nezapomeneme na cibuli v dostatečném množství.Nadrcenou zeleninu usušíme. Zůstane nám z ní přibližně 300 g.Zeleninu…
Dáme vařit brambory. Lososa opláchneme, položíme na velké prkénko kůží nahoru tak, aby část prkénka s širší částí ryby ( od hlavy), byla nad dřezem. Nožem od ocasní…
Na oleji osmažím očištěné a nakrájené krůtí biskupy do zlatova. Přidám cibuli. Společně osmahnu a přidám mešní víno (pokud mešní nemám, přidám jakékoliv červené)…
Uzené kuřecí stehno ochucené plátky česneku a pečený květák s dýní a bylinkami je vynikající pokrm plný výrazných chutí. Vše se peče společně v jednom pekáčku a chutě i…
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…