

Biskupský guláš
Suroviny 4 porce
- 4 krůtí biskupy
- sůl
- pepř
- olej
- cibule
- červené víno
- voda
- mletá paprika
- tymián
- dobromysl
- rozmarýn
- 4 rajská jablíčka
- knorr světlá instantní jíška
Postup přípravy receptu
Na oleji osmažím očištěné a nakrájené krůtí biskupy do zlatova. Přidám cibuli. Společně osmahnu a přidám mešní víno (pokud mešní nemám, přidám jakékoliv červené).
Přiklopím pokličkou a dusím.
Když se šťáva vydusí, přidám mletou papriku, bylinky z klášterní zahrady a rajská jablíčka.
Podleji svěcenou vodou (není-li, postačí voda obyčejná či kuřecí vývar). Podusím doměkka a popřípadě zahustím světlou jíškou. Podávám s čertovskými těstovinami
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Biskupský guláš
-
Ivo ,při popisu tvých receptů se vždy moc pobavím,a jelikož jsou originální, jsem pro, je vyzkoušet.Jen musím běžet do "Krůtího světa" pro ty biskupy.Za to si zasloužíš bodík.
-
velmi jsem se pobavila u popisu postupu
u nás by to jedl jenom manžel, takže zatím nezrealizuji
-
evosheek: nepřeháníš to už s tou svěcenou vodou ?
-
-
Evosheku, nápadité a jistě dobré, jen si myslím, že z těch biskupů bude dost mastný-na nich je dost sádla, i když na fotce to až tak nevypadá
Dávám ti 7.bod
-
Vtipné pojmenování
-
Pěkný recept a zajímavě napsaný, oceňuji tvoji nápaditost a posílám bod
-
Čertovské těstoviny s biskupským gulášem???
Toť velmi odvážná kombinace
-
Pěkný vtipný receptík
-
Mám ráda recepty, které pobaví