Vánočka moje oblíbená
Recept ještě nebyl hodnocenVánoce se rychle blíží, a tak je správný čas oprášit recept na vánočku. Každá rodina má ten svůj dokonalý, léty osvědčený. Pokud ho teprve hledáte, doporučujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vánoce se rychle blíží, a tak je správný čas oprášit recept na vánočku. Každá rodina má ten svůj dokonalý, léty osvědčený. Pokud ho teprve hledáte, doporučujeme…
Kávový mazanec je nenápadný moučník s hořkou čokoládou a pikantně kyselými tečkami sušených brusinek nebo višní. Po použitých surovinách výrazně voní i chutná, všechny…
Mazanec je tradiční kynutý moučník, který se připravuje na Velikonoce. Pokud však máte raději menší varianty pečiva, připravte si s námi tyto mini mazance. Z těsta…
Sladký ořechový chlebíček či mazanec je nadýchaný, úžasně voňavý, s tmavší střídou – to díky množství ořechů. Na řezu vás pak překvapí většími nebo menšími očky…
Mléko pokojové teploty či vlahé smícháme s rumem, cukry, solí a droždím. Pak přisypeme mouku, dobře promícháme, vytvoříme hustější těstíčko, které zakryjeme utěrkou a…
Droždí rozdrobíme do misky, smícháme s troškou cukru a s trochou vlahého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy a smícháme se solí. Přilijeme…
Pár surovin, které jsou potřeba pro dokonalé hamburgerové bulky, trocha pekařského umu a doma to voní jako v pekárně. Kynuté drobné pečivo sypané sezamem jistě dokáže…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Základní (Klasik). Chleba je lehký, pružný, na řezu se…
Recept na vánočku bývá rodinným pokladem, který se předává z generace na generaci. Pokud ale ještě takový nemáte, doporučujeme Vám vyzkoušet tenhle, budete nadšeni, jak…
Vánočka ozdobí každý vánoční stůl, můžete ji ale připravit i během roku a zpříjemnit si tak nedělní snídani. Z kynutého těsta vytvoříte prameny, ze kterých upletete…
Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…
Bez vláčného mazance, plného mandlí a rozinek, by to nebyly ty pravé Velikonoce. Mazanec se dle tradice obvykle peče na Bílou sobotu, aby byl hotový na Velikonoční…
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční…
Užijte si naše lehké a nadýchané donuty! Každý kousíček je pečen s péčí, aby byl dokonale nadýchaný a měkký. S jedinečnou texturou a bohatou chutí jsou naše donuty…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Do menší části z už odměřeného vlažného mléka přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, posypeme troškou hladké mouky a necháme vzejít kvásek.V míse smícháme mouku se…
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme vejcem a…
Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí.…
Z drozdia, cukru, vlaznej vody a trochu mlieka si pripravime kvasok a nechame, nech sa nam drozdie zobudi ;) Hladkú a celozrnnú múku zmiešame v miske, pridáme asi…
Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme kapat a asi po půlhodině pořádně vymačkáme veškerou tekutinu. Přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Slovácké laty: Tenké bramborové placky báječně chutnají nasladko s povidly a mákem. Jejich příprava je rychlá a snadná
Výtečná jablečná bábovka: Krásně vláčný a šťavnatý moučník jde dobře vyklopit díky důkladné přípravě formy
Tvrdý chleba do koše nepatří! Vyzkoušejte jednoduché triky, jak zachránit jídlo a ušetřit peníze