Bagety se starým těstem (old dough, pâte fermentée)
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi hodinu…
Do mísy kuchyňského robota s hnětacím hákem nalijte vlažnou vodu. Ve vodě rozmíchejte cukr a nadrobte do ní droždí. Mísu přikryjte utěrkou a položte na teplé místo.…
Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí.Chvíli necháme a až droždí vzejde,…
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy robota a hnětacím hákem necháme vypracovat hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě…
Na trzích potkáváme tuto sladkou pochutinu snad na každém rohu. Řeč je o trdelníku, hojně obaleném v posypce ze skořice a vanilkového cukru. Za pomoci domácí pekárny jej…
Pro čerstvé a křupavé pečivo nemusíte chodit do pekárny, ale můžete si ho připravit v pohodlí vašeho domova. Za pomoci domácí pekárny to není žádná věda a brzo bude vaše…
Podobné makovky můžete občas potkat v obchodě. Nadýchané, měkounké, do červena vypečené a sypané mákem. Upéct je doma není nic složitého, a na makovkách si pak budete…
Pokud nemáme možnost si koupit bezlepkové pečivo, nebo preferujeme pečivo domácí, můžeme si sami upéct bezlepkové dalamánky. Abychom je měli při ruce, můžeme je…
Chleba je tmavý a přesto, že neobsahuje světlou mouku, pěkně vyběhne a je hodně lehký. To, že je v něm celý mák, poznáte hned na upečeném bochníku. Nejen střída uvnitř,…
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i…
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i…
První pečení v nové domácí pekárně. Recept mám z časopisu pro ženy.Pekárnu vybavíme hnětacími háky.Do pekárny prosejeme mouku, uděláme důlek.Do důlku jsem vlijeme vodu,…
Základem dobrého hamburgeru není pouze maso, ale také krásně nadýchaná a čerstvá bulka, hojně posypaná sezamem. Váš domácí burger tak dostane zcela jiný rozměr chuti a…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
Kávové rohlíky nemají příliš výraznou chuť, ale nedá se o nich říct, že by byly fádně nudné. Naopak! Příjemné je i to, že jsou moc dobré i druhý den po upečení. Jsou…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde do nádoby jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěný, ale vlahý tuk, žloutek, pak prosátou…
Tlačené koláče jsou jednoduše a rychle vytvarované, navíc i krásně vypadají. Hosté vidí hned na první pohled, na jaké chutě se mohou těšit. Do náplně jsou nejvhodnější…
Rychlý a snadný ovocný koláč, jehož těsto se nenechává kynout, ale rozvaluje se ihned po uhnětení. Díky tomu ho můžete mít už za hodinu na stole. Doplňuje ho lahodná…
Veganská varianta oblíbených kynutých koláčků s originální tvarohovou náplní, ale bez použití mléčných výrobků. Tvarohovou náplň zde nahrazují rozmixované kešu ořechy s…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina, kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy jsou…
Není nad doma připravený, krásně křupavý chléb. Neváhejte a pusťte se do pečení, není to tak složité, jak se vám na první pohled může zdát. Odměnou vám bude skvělý…
Potěšte vaší rodinu sladkou večeří v podobě nadýchaných lívanců, které můžete ozdobit dle vaší fantazie. Někdo je má rád s džemem a šlehačkou, skvělou jsou i s javorovým…