Vdolky pro kluky i holky
Recept ještě nebyl hodnocenSladká varianta s povidly, tvarohem a šlehačkou, potěší malé i velké gurmány. S nadýchaným těstem a širokými možnostmi náplní, si vždy najdou cestu na stůl jako jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladká varianta s povidly, tvarohem a šlehačkou, potěší malé i velké gurmány. S nadýchaným těstem a širokými možnostmi náplní, si vždy najdou cestu na stůl jako jako…
Jeden z tradičních a oblíbených českých receptů, se skvěle hodí k snídani, svačině nebo odpolední kávě. S lahodnou jemnou povidlovou náplní, budou výstavním kouskem na…
Koktejlové minipizzy můžete připravit místo chlebíčků jako pohoštění pro návštěvu, nebo na silvestrovskou party. Kynutí těsta sice zabere nějaký čas, ale pak už je…
Letní zásoby kompotovaného ovoce skvěle zužitkujete i při pečení koláčů. Vláčný koláč s bohatou tvarohovou náplní, meruňkami a drobenkou zpříjemní nedělní odpoledne i…
Mazanec ze sladkého těsta voní vanilkou, kokosem a je vláčný a měkounký i druhý den. Jeho příprava je navíc otázkou pár minut, o všechno se totiž postará pekárna. Před…
Upečte si nejlepší pizzu podle našeho receptu sami doma – zjistíte, že příprava je překvapivě jednoduchá. Vše začíná u dokonalého těsta. Náplň a její ochucení už je jen…
Z kynutého bramborového těsta tentokrát místo jednoho velkého mazance vytvoříme zrovna několik malých bochánků. Mini bochánky poslouží nejen jako velikonoční výslužka…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Kynutý mazanec je oblíbené sváteční pečivo, které o Velikonocích nechybí snad v žádné rodině. Stačí trocha másla a domácí marmeláda a lahodná snídaně je hotová. Kynuté…
Chtěli byste upéct něco z rebarbory? Rebarborové koláče jsou skvělou volbou. Stačí je naplnit tvarohovou náplní, poklást na ně nakrájenou rebarboru, posypat mandlemi a…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Kynuté buchty jsou českou klasikou, která nám připomene čas strávený u babičky. Příprava je sice časově náročnější, ale voňavých, dozlatova vypečeným buchtám s bohatou…
Do mísy nalijeme mléko (nemělo by být ledové, ideální je pokojová teplota) a rozdrobíme do něj droždí.Na mléko nasypeme obě mouky tak, abychom zakryli celou hladinu…
Rychlé nekynuté knedlíky oceníte ve dnech, kdy nemáte moc času a nebo se vám nechce trávit v kuchyni celé dopoledne. Knedlíky jsou plněné čerstvými jahodami, posypané…
Do velké mísy prosejeme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek. Smícháme droždí s mlékem, pak vmícháme vodu a olej. Rozpuštěné droždí vlijeme do důlku v mouce a…
Tento recept spojuje svěžest cukety, sladkost smažené cibule a jedinečný nádech piva. Ať už hledáte něco nového na rodinný stůl, piknik nebo jako originální přílohu k…
S kynutým těstem si můžeme hrát a vytvářet z něj různé druhy a tvary pečiva. Jarní svátky tak můžeme přivítat se sladkými motýly. S přípravou těsta nám pomůže domácí…
Slovenská kuchyně je úžasná a velmi blízká té naší. Tyhle lívance jsou toho jasným důkazem. Jednoduché lívancové těsto je doplněno čerstvým špenátem, díky kterému…
Pomazánka z cukety se připravuje netradičně zatepla, s použitím droždí a vejce. Výsledkem je nadýchaná a sytější pomazánka, která překvapí svou chutí i jednoduchostí.…
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Tento chléb je chutný způsob, jak využít sezónní zeleninu. Díky cuketě získá těsto vláčnost i bez složitých postupů. Přidáním semínek, vloček nebo koření můžete chléb…