Škvarkovo-česnekové rohlíčky

suslajda Kuchařka: suslajda

Slané pečivo 19 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
350 ml světlého piva
120 g najenmo nakrájených škvarků
6 PL rozpuštěného sádla
40 g droždí
1 žloutek
1 KL soli
1/2 KL cukru
1 palice českého česneku
vejce na potření
kmín na posypání
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného piva, cukru, droždí uděláme kvásek. Kvásek necháme vzejít.

  2. Mouku, žloutek, sůl, škvarky, prolisovaný česnek, rozpuštěné sádlo promícháme, přidáme kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme vykynout.

  3. Z vykynutého těsta vytvoříme rohlíčky, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Doba pečení záleží na troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkovo-česnekové rohlíčky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: česnekové rohlíčky podmáslové trojhránky s medvědím česnekem skvarkovo česnekový osuch rohlíčky z piva recept - česnekové rohlíčky recept česnekové rohlíčky