Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Recept ještě nebyl hodnocenNakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji připravíte plnou vůní a chutí tak, jako autorka tohoto receptu, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 230 kJ / 55 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,14 g |
| – nenasycené | 0,36 g |
| –– mononenasycené | 0,24 g |
| –– polynenasycené | 0,12 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
| – cukry | 3,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji připravíte plnou vůní a chutí tak, jako autorka tohoto receptu, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná…
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile…
Krásně křupavá červená řepa, zavařená s křenem, který jí dodá ten správný říz, je vítanou přílohou u mnoha pokrmů, třeba u pečeného masa. Červená řepa je navíc bohatá na…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky. Koření dáme do hmoždíře a…
Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonale…
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Minutková hovězí roštěná se zeleninou je vynikající jídlo, které zvládnete připravit než se uvaří příloha. Maso vybírejte opravdu pečlivě a nechte přes noc marinovat.…
Nakládaná červená řepa má skvělou sladkokyselou chuť a její zemitá příchuť je potlačena přidaným anýzem a fenyklem. Hodí se třeba jako salát k hlavnímu jídlu, ale můžete…
Kuchyně amerického jihu je známá vydatnými pokrmy ovlivněnými evropskou, indiánskou, africkou i mexickou kulturou. Ochutnejte její snad nejtypičtější jídlo: smažené kuře…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Kapr je velmi chutná ryba, byla by škoda si ho dávat jen na Vánoce smaženého v trojobalu. Pečené filety kapra, ochucené česnekem, podávané s pestrou směsí pečené…
Připravte si zdravý salát z červené řepy jako dávku vitamínů na zimu. Ochucení anýzem a fenyklem jí dodá výborné aroma, ale můžete zkusit i verzi se zelím, křenem či…
Krkovici osolíme a prudce osmahneme na oleji po obou stranách.Rajčata spaříme v horké vodě - poté je dáme do studené vody a oloupeme slupku. Rajčata rozkrojíme a…
1. Těstovinové mušle uvaříme podle návodu, jen pozor, abychom je nepřevařili. (Spíše je lepší vařit je o 1 - 2 minutu méně, potom je hned propláchnout ve studené vodě.)…
Připravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou. Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Na másle s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. V hmoždíři…
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…
Šťáva z červené řepy je skvělou zásobárnou antioxidantů a minerálů, obzvlášťe pak draslíku. Proto se červená řepa doporučuje při snižování krevního tlaku. Šťávu můžete…
V hrnci na polévku na polovině rozehřátého oleje osmahneme kuřecí paličky i kosti dozlatova a vyndáme na talíř. Dle potřeby přilijeme olej a orestujeme nakrájený fenykl,…
Fenykl, jehož chuť připomíná aromatický anýz, má v kuchyni různá využití. Pokud se nechcete pouštět do žádného složitého pokrmu, vsaďte na snadnou pomazánku z pečeného…