Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Recept ještě nebyl hodnocenNakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji připravíte plnou vůní a chutí tak, jako autorka tohoto receptu, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 230 kJ / 55 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,14 g |
| – nenasycené | 0,36 g |
| –– mononenasycené | 0,24 g |
| –– polynenasycené | 0,12 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
| – cukry | 3,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji připravíte plnou vůní a chutí tak, jako autorka tohoto receptu, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná…
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile…
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonale…
Krásně křupavá červená řepa, zavařená s křenem, který jí dodá ten správný říz, je vítanou přílohou u mnoha pokrmů, třeba u pečeného masa. Červená řepa je navíc bohatá na…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky. Koření dáme do hmoždíře a…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj dáme kvasnice, zasypeme 2 lžičky cukru a zalijeme 250 ml vlažné vody. Počkáme, až se udělá kvásek. Mezitím…
Připravit si vlastní kysané zelí, dokonce i v bytě, je velmi snadné. Postačí zavařovací sklenice a běžné ingredience. Nakrouhané zelí naplníme do sklenic a při pokojové…
Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme a ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu,…
Z kvasnic, vlažného mléka a trochy cukru zadělejte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě. V hmoždíři roztlučte semínka fenyklu. Obě mouky promíchejte a vsypte ke kvásku.…
Fenykl očistíme, nakrájíme a předvaříme ho v osolené vodě. Kotlety osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením, opékáme na pánvičce z obou stran, vyjmeme a výpek…
Česnek utřete se solí a s lístky tymiánu. Půjde vám to dobře v hmoždíři. Přidejte citronovou šťávu a olej a promíchejte. Brambory vložte do osolené vody a vařte téměř…
Kuchyně amerického jihu je známá vydatnými pokrmy ovlivněnými evropskou, indiánskou, africkou i mexickou kulturou. Ochutnejte její snad nejtypičtější jídlo: smažené kuře…
Minutková hovězí roštěná se zeleninou je vynikající jídlo, které zvládnete připravit než se uvaří příloha. Maso vybírejte opravdu pečlivě a nechte přes noc marinovat.…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na tenké plátky, max. 0,5 cm silné. Můžeme si pomoci třeba škrabkou nebo mandolinou. Do většího kastrolu dáme vařit smetanu s mlékem,…
V misce smícháme asi 3 lžíce mouky, cukr, droždí a 3-4 lžíce podmáslí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny suroviny kromě ořechů, přidáme…
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Ve vodní lázni zahřejeme mléko, přidáme med, vejce, rum a umícháme krém/ vše mícháme do zhoustnutí a propojení všech surovin - pak vypneme/. Mouku promícháme s třtinovým…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…
Připravte si zdravý salát z červené řepy jako dávku vitamínů na zimu. Ochucení anýzem a fenyklem jí dodá výborné aroma, ale můžete zkusit i verzi se zelím, křenem či…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a balzamikovým octem. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na…