Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 32,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 28,00 g |
| –– mononenasycené | 20,00 g |
| –– polynenasycené | 8,00 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání…
Nejlepší finger food na jakýkoliv večírek! Slané šneky vyrobíte snadno; stačí vyválet těsto a naplnit je můžete podle svého přání. My nabízíme recept se šunkou, sýrem a…
Celerová pomazánka je snadná a rychlá, navíc zdravá a chuťově lahodná. Potřebujeme do ní celer, mrkev, cibuli a sterilované okurky. Dobře ji ochutíme. Můžeme ji namazat…
Někdy máme prostě neodolatelnou chuť na takové ty klasické retro recepty. Pokud se vám dostane do ruky kvalitní gothaj salám, zkuste z něj připravit sloní žrádlo.…
Znojemská omáčka může někomu připadat obyčejná a fádní. Ale když si ji uvaříme sami doma, poctivě a chutně, objevíme zázračnost jednoduché omáčky s nakládanou okurkou.…
V tomto receptu se snoubí naprosto dokonalá kombinace dušeného hovězího masa, česneku a hořčice. Šťavnaté hovězí na česneku podáváme nejlépe s kynutým či karlovarským…
Pokud stále přemýšlíte, co uvařit na víkend, recept na šťavnaté a voňavé hovězí plátky s lahodnou omáčkou se vám bude skvěle hodit. Jako příloha je vhodná rýže nebo…
Snadné nudličky z vepřové kotlety ve smetanovo-hořčičné omáčce vás dostanou. Jsou chutné, rychlé na přípravu a hodí se k širokému spektru příloh. Vychutnat si je můžete…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Jemné a zdravé králičí maso je na pečení vynikající. Protože má opravdu velmi nízký obsah tuku, musíme k jeho přípravě přistupovat opravdu citlivě, abychom ho nevysušili…
Pochoutkový salát, oblíbená retro pochoutka, kterou si můžete díky tomuto receptu připravit dle dřívějších norem. A že je to opravdu pochoutka! Skvěle se hodí na…
Jako tradiční pohoštění na oslavách a večírcích nesmí chybět obložené chlebíčky. Ty s bramborovým salátem patří mezi nejoblíbenější. Kromě salátu je ještě ozdobíme…
Tradiční znojemskou omáčku s hovězím masem jistě znáte, ale už jste zkoušeli variantu s masem vepřovým? Příprava je podstatně rychlejší, ale chuť zůstává skvělá. Jako…
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si…
Vlašský salát neboli vlašák je variabilní jídlo, které nemůže vyjít z módy. Připravte si jej doma jen tak k rohlíku a zavzpomínejte na dětství nebo s ním udělejte skvělé…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření, jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodává tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme i pivo a protlak.…
Zapečené maso je vždy velmi vděčný pokrm, protože je připravený téměř bez práce i nádobí. Stačí naskládat pár základních surovin do pekáčku a vložit do trouby. Pokud vám…
Vepřová pečeně na hamburský způsob patří k tradiční české kuchyni. Libová vepřová kotleta špikovaná uzenou slaninou, sladkou mrkví a pikantní okurkou chutná s houskovým…
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Vepřová pečeně je naše národní jídlo. Každá kuchařka má svůj vlastní recept a proto tu máme spoustu chuťových variací. Tahle varianta využívá exotické příchutě a s…
Vraťte se v čase do sedmdesátých let minulého století a připravte si skvělý pařížský salát dle tehdejších norem. Odměnou vám bude skvělá svačinová pochoutka, která…