Hovězí guláš z kližky
Recept ještě nebyl hodnocenK přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…
Konzervu vepřového masa můžete použít i jinak než do rizota. Připravte si chutnou pomazánku, kterou mnoho z nás zná jistě z dětství, ať už od maminek či babiček. Kromě…
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak…
V tomto receptu se skrývá šťavnaté vepřové maso, které se rozplývá na jazyku, s cibulí a pikantní stopou hořčice. Vyzkoušejte snadný a velmi chutný pokrm, který si jistě…
Ryby jsou velmi zdravé a měly by patřit do našeho jídelníčku. Výborná a jednoduchá pomazánka zasytí rodinu k večeři a potěší blízké na návštěvě. Vyzkoušejte, nebude na…
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer…
Udělat domácí tatarskou omáčku je skvělý nápad. Jednak víte, co do ní dáváte, takže se vyhnete konzervantům nebo barvivům. Pokud vytvoříte i majonézu sami doma, bude…
Milovníci pikantních pokrmů zbystřete. Tato dochucovací pasta z kozích rohů je pro vás jak stvořená. Pikantní pastu využijete nejen jako pomazánku na topinky, ale také…
Letní úroda ve skleničce. Zavařená zeleninová směs vám ve spíži vydrží celou zimu, a můžete ji dle potřeby brát a používat pod maso i do masových směsí, například na…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Roštěná je měkké hovězí maso, které se skoro rozpadá. Výborně se hodí jako nedělní či sváteční oběd. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept se žampiony, který zvládne i…
Plněné tortilly mají nekonečné množství variant. Asi nejoblíbenější kombinaci tvoří kuřecí maso, zelenina, případně strouhaný sýr. Skvěle ochucený dresink dotáhne celé…
Do misky nastrouháme na jemno krabí tyčinky, cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme k tyčinkám.Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a dochutíme solí, jak…
Pokud hledáte inspiraci, čím pohostit návštěvu nebo vás prostě jen honí "mlsná", recept na slaný závin z listového těsta vás rozhodně nezklame. Je snadný, rychle…
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…
Toto téměř dietní jídlo je lehké a dobře stravitelné pro dospělé i děti. Těm navíc zvyšuje imunitu a podporuje jejich růst. Proto je skvělou volbou oběda či večeře nejen…
Vajíčková pomazánka patří mezi jednu z nejoblíbenějších již po celé generace. K její přípravě zužitkujete především bohatou velikonoční výslužku, ale dopřát si ji můžete…
V sezóně cuket často přemýšlíme, jak tu velkou úrodu zachovat i na zimu. Zeleninová hořčice patří k velmi oblíbeným způsobům. Můžeme ji podávat k uzenině jako hořčici…
Chceme-li si vychutnat opravdu šťavnaté kuřecí masíčko, nepotřebujeme žádné dlouhé procedury ani složité postupy. Maso stačí na jednu až dvě hodiny naložit do speciální…
Vraťte se v čase do sedmdesátých let minulého století a připravte si skvělý pařížský salát dle tehdejších norem. Odměnou vám bude skvělá svačinová pochoutka, která…
Vepřová plec připravená s delikátní omáčkou provoněnou rozmarýnem, hořčicí a barevným pepřem. Skvěle se snoubí se smetanovou bramborovou kaší, ale podávat ji můžete i s…