

Vepřové s kuřecími játry
Suroviny 4 porce
- 600 g vepřového masa (krkovička, kotleta s kostí)
- 500 g kuřecí játra
- plnotučná hořčice
- hladká mouka
- sladká paprika
- olej
- 1 cibule
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Vepřové maso si nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, nařízneme po krajích a naklepeme.
Maso osolíme a obalíme v mouce smíchané se sl. paprikou.
Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran, podlijeme vodou a dusíme dokud není maso měkké. Játra osmahneme na cibulce a nakonec přidáme sůl, pepř a pl. hořčici.
Maso naservírujeme na talíř tak, že ho dáme naspod, lehce přelijeme omáčkou a na ni dáme játra.
Já si jako přílohu zvolil opékané brambory. Ty jsem uvařil do poloměkka a usmažil v horkém oleji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové s kuřecími játry
-
Když jsem poprvé viděl vepřová roštěná,tak jsem myslel,že jsem se po více než 50 letech v kuchyni zbláznil.Ale máš to označené ala tedy jako budiž může to být dobré,ale proč to nazývat roštěnou?
-
+1
-
+4 bodík i ode mne
jídlo vypadá velice dobře
Já bych zvolila pro přípravu krkovičku,kotleta by se mi zdála moc suchá,ale i plecko by šlo
Vepřík opravdu roštěnou nemá
-
Ani já neznám vepřovou roštěnou
, ale u mého steaku na páře taky mnozí pochybovali, tak co by ne
-
Jsem na tom jako maris
,vepřová roštěnka tu neznám
vepřové maso,ale jaké?kotletky,krkovičku
Chtělo by to asi upřesnit
-
Já znám jen hovězí roštěnku, o vepřové jsem nikdy neslyšela
-
Jakube, to vypadá