Závitky na balzamiku a liškách

Suroviny

Vepřové plátky (určitě jde i z jiného masa)
červená cibule
bílá cibule
plnotučná hořčice
anglická slanina nebo pršut
křen
sůl
balzamikový ocet
lžíce hnědého cukru
hladká mouka
miska lišek

Postup přípravy receptu

  1. Naklepané plátky masa osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátkem anglické slaniny, kouskem červené cibule, lžičkou křenu a pomocí nitě nebo párátek vytvoříme závitky. Ty ze všech stran pokropíme balzamikovým octem a obalíme v hladké mouce.

  2. Do kastrolu na olej nakrájíme bílou cibuli, vložíme závitky, lehce poprášíme hnědým cukrem a vše společně orestujeme - závitky obracíme, aby byly lehce opečené ze všech stran.

  3. Když je cibulka dozlata a maso zatažené, podlijeme trochou vody - jen tak do poloviny závitků a pomalu přikryté dusíme doměkka - trvá to tak půl hodiny.

  4. Ke konci dušení přidáme oprané pokrájené lišky - já měla blanšírované (z mrazáku :-)). Šťávu není potřeba zahušťovat, stačila mouka, ve které bylo maso obalené. Podáváme s čímkoliv - my měli jeden den opečené noky, potom těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Asi je tu takových úprav masa hodně, ale to balzamiko rovnou na mase .... to fakt nemá chybu.

Komentáře k receptu Závitky na balzamiku a liškách

Tématické fráze: blanšírované lišky hovězí dušené na balzamiku blanšírované lišky komentáře liška