Kuře po znojemsku na Mánkův způsob

Jiri V. Kuchař: Jiri V.

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

porcované kuře
plnotučná hořčice
1 cibule
2 nožky klobásky
4 naložené okurky
2 vejce
100 g slaniny
1 lžíce sádla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí porce osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a necháme odležet.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu, klobásky, okurky i vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm cibuli do sklovita. Přidáme slaninu, klobásky, osmažíme. Nakonec přidáme okurky a ještě chvíli osmažíme.

  3. Vložíme kuřecí porce, podlijeme vodou a přikryté dusíme asi 40 minut. Vajíčka nakrájená na kostičky přidáme asi 10 minut před koncem dušení. Podáváme s rýží.

Poznámka

Podle receptu Kapr po znojensku ze Sladkovodní kuchařky Milana Paličky - Mánka pro ty, co ryby nemusí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře po znojemsku na Mánkův způsob

  • aranosi aranosi

    dobrota:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Kokronilla , děkuji za odzkoušení .Těší mě , že chutnalo .:-))
    Včera jsem dělal podle Sladkovodní kuchařky Radegastova kapra .
    Jen , co mě manželka pustí do kuchyně , odzkouším nerybí variantu receptu .
    Kuřátko je lepší dělat v troubě , ale špatně se v troubě fotí .:-))

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Kuřátko bylo včera k obědu, dělala jsem ho v troubě ve skleněném pekáči, udělalo to výbornou šťávičku, s rýží to nemělo chybu:yes:

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Recept na kapříka po zmojensku dal Mánek na svůj Rybí restaurant .
    http://manek.bloguje.cz/834770-znojemsky-kapr.php

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Toto vypadá velmi dobře,dávám bodík a určitě vyzkouším já kapra taky můžu:yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Destovka - jde to i s kaprem .Udělal jsem si podle Terky z Labužníka španělského ptáčka z kapra , taky dobré / již vidím :-O/.Talíře si vybírá manželka , já spíš něco na talíř . :-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eliza a ty modré stejné, jako já, ale dala jsem je dceři:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Cokoli jsem vařila podle Mánka bylo vynikající :-p. Tady tomu nebude jinak...:yes:
    Jirko, máš stejné talíře jako Terezka - Tejaja, úplně mě to zmátlo...;-):-D;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Takové jídla mám ráda/hořčice,slanina, okurky:-p:-p

    Odpovědět

  • destovka destovka

    Tenhle recept s rybou si nejak nedovedu predstavit:-((.....ale s kuretem to vypada moc dobre:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Vždyť jsem napsal ...pro ty co ryby nemusí ....a přiložil fotku své porce s kaprem .:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jirko, ty a jiné masíčko, než ryba? Každopádně bych vyzkoušela!!:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mánkův kure po znojemsku kuře na 100 způsobu kuřecí po znojemsku kure na sto zpusobu kuře na španělský způsob kapr po znojemsku kuře na jiný způsob znojemské kuře recepty na kure 100 zpusobu kuře ve skleněnem pekáči maso po znojemsku kuřena 100 způsobu porcované kuře recepty znojemska s kuřete vaření ve skleněnem pekači mánkúv restaurant kure po znojemsku maso na znojemsky zpusob kuře na100 způsobů

Zapomněl/a jsem heslo