Bedlový toust
Recept ještě nebyl hodnocenChlebíky opečieme nasucho z oboch strán v hriankovači alebo na panvici.Na oleji z oboch strán opečieme klobúky bedlí, posypeme ich drvenou rascou z oboch strán, vždy z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chlebíky opečieme nasucho z oboch strán v hriankovači alebo na panvici.Na oleji z oboch strán opečieme klobúky bedlí, posypeme ich drvenou rascou z oboch strán, vždy z…
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se…
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou…
Zapečené houby s olomouckými syrečky jsou originální pochoutkou pro milovníky výrazných chutí. Kombinace vytváří dokonalou souhru, která potěší vaše chuťové buňky. Tento…
Pokud rádi mlsáte slané a křupavé pochutiny, vyzkoušejte smaženou slámu z bedel. Je skvěle ochucená a bude se skvěle k víkendovému chroupání u oblíbeného televizního…
Bedly jsou chutí i vůní nepřekonatelné. Budete-li mít štěstí a les vám přenechá tyto bělavé královny se sukničkou, určitě je zkuste připravit jako řízky. Příprava v…
Bedly patří mezi oblíbené a chutné houby. Obalované řízky připravené z jejich rozvinutých a obřích klobouků jsou pověstnou lahůdkou. Stačí umíchat těstíčko z vajíček,…
Krásné bílé bedly chutnají skvěle jako řízek nebo na kmíně, připravit z nich ale můžeme i tuto lahůdku. Plněné sýrovou náplní, smaženou cibulkou a zapečené v troubě…
Kloboučky lahodných bedel můžeme zpracovat na mnoho způsobů. Využit je také můžeme jako takové mističky k naplnění. Do ne zcela rozvinutých kloboučků plníme masovou směs…
Jednou z bezpochybně nejoblíbenějších lesních hub je bedla, která se dá připravit na mnoho způsobů. Nejlépe však chutná smažená v trojobalu. Vyměňte klasickou strouhanku…
Rychlá a voňavá úprava, která nechá vyniknout jemnou chuť bedel. Stačí pár minut na pánvi se špetkou dobrého koření a máte hotovou pochoutku, která se skvěle hodí na…
Bedly jsou oblíbené pro svoji charakteristickou oříškovou chuť a nejčastěji je známe v podobě řízků. Vyzkoušejte připravit smažené bedly na česneku. Směs si nejlépe…
Klobouky z bedel, smažené v lahodném pivním těstíčku, si vás rozhodně získají. Jsou šťavnaté, křupavé a chutnají skvěle jen tak s krajícem čerstvého chleba nebo vařeným…
Bedla patří mezi oblíbené houby, ze kterých připravíme pochoutku ve stylu řízku. Očištěné a nasolené kloboučky tak stačí obalit v jemném celestýnském těstíčku a osmažit…
Dozlatova usmažené a křupavé klobouky z bedel jsou obalované ve směsi vajec, strouhaného sýra a strouhanky. Voní uzenou mletou paprikou a skvěle se hodí k vařeným…
Křehké hlavičky bedel ve voňavé marinádě se zázvorem dostávají při smažení zlatavou krustu a nečekaně výraznou chuť. Jednoduchá úprava promění obyčejné bedly v…
Plněné bedly jsou skvělým sezónním pokrmem, který v sobě spojuje jemnou chuť lesních hub a výraznou nádivku z hermelínu, bylinek a rohlíku. Pečené dozlatova v troubě…