Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenDo vepřových plátků na houbách můžeme použít zásoby mražených hub, které jsme si v létě nasbírali. Na chuti přidá cibule, která se do základu pečlivě osmaží. Dusit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 155 kJ / 37 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,18 g |
| – nenasycené | 0,02 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,02 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Do vepřových plátků na houbách můžeme použít zásoby mražených hub, které jsme si v létě nasbírali. Na chuti přidá cibule, která se do základu pečlivě osmaží. Dusit…
Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…
Plátek krkovičky je zprudka orestovaný na olivovém oleji a k němu se podává smetanová omáčka s hříbky. Za pár minut je hotovo a s hranolky nebo vařeným bramborem si…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Na dno keramické nádoby pomalého hrnce dáme mražené a sušené hříbky, prolisovaný česnek, drcený kmín a rozdrobenou bujónovou kostku. Maso nakrájíme na velké kostky,…
Vyrazili jste do lesa posbírat pár čerstvých hříbků, ale moc úlovků jste nenašli? Nevadí, i z těch pár kousků můžete vykouzlit lahodnou omáčku. Uvařenou ji máte opravdu…
Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této…
Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený, očištěný celér a brambory. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř…
Vepřová játra na cibulce patří ke klasice české kuchyně. Houby na slanině však tento pokrm příjemně obohatí a jídlo krásně provoní celý byt. Budete jen nedočkavě čekat,…
Hustá sytá hřibová polévka vám bude odměnou za celodenní běhání po lese a hledání hub. Vhodnými bylinkami si jí sami ochutíte a můžete k ní s chutí zakousnout chleba…
Jemná, krémová a plná vůně čerstvých či sušených hub – taková je houbová bílá polévka, která si právem našla místo na českých stolech. Zjemněná máslem a mlékem se skvěle…
Na másle orestujeme zeleninu, česnek na plátky, přidáme nakrájené brambory, mražené houby, osolíme zalijeme vodou a necháme vařit, až brambory změknou. Nakonec dáme…
Do 2 l vody dáme vařit jemně nakrájenou cibuli. Bobkový list, nové koření a pepř vložíme do plátěného pytlíčku, zavážeme a dáme vařit k cibuli. Zatímco se cibule a…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Připravte z nich tento…
Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…
Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce restujeme…
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno. Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme…
Kančí kýtu odblaníme, očistíme od tuku a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme…
Výraznou chuť lesních hub si naplno vychutnáme v jemné smetanové omáčce, kterou provoníme aromatickou šalvějí. Hříbkovou omáčku podáváme s jednoduchými bramborovo…
Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého…
Roláda z králičího masa plněná voňavými hříbky a bylinkami, svinutá v bránici se slaninou. Peče se dozlatova s křupavou kůrkou a při krájení uvolňuje voňavou šťávu s…
Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem. Pod provázek vložíme dvě snítky bylinek. Maso opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyjmeme z pánve. Na výpeku na…