Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houba hřib - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie155 kJ /
37 kcal
Bílkoviny2,80 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,80 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,18 g
– nenasycené0,02 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,02 g
––– omega 30,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g
– cukry1,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Houbový pekáček Videorecept

Houbový pekáček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Připravte z nich tento…

hosta

60 min

Houbová omáčka z praváků

Houbová omáčka z praváků

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této…

Gabina_I

50 min

Nejrychlejší hřibová omáčka

Nejrychlejší hřibová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vyrazili jste do lesa posbírat pár čerstvých hříbků, ale moc úlovků jste nenašli? Nevadí, i z těch pár kousků můžete vykouzlit lahodnou omáčku. Uvařenou ji máte opravdu…

janaplucarova

30 min

Báječná hřibová polévka

Báječná hřibová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Hustá sytá hřibová polévka vám bude odměnou za celodenní běhání po lese a hledání hub. Vhodnými bylinkami si jí sami ochutíte a můžete k ní s chutí zakousnout chleba…

Ivusa

40 min

Polévka koprová - kulajda

Polévka koprová - kulajda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…

Ivvettaa

40 min

Těstoviny se smetanovými hříbky

Těstoviny se smetanovými hříbky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…

Angel 666

50 min

Ragú z divočáka

Ragú z divočáka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…

Polévka risi-bisi s hříbky

Polévka risi-bisi s hříbky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme hříbky pokrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vody. V hrnci přivedeme k varu…

Polévka bramborový krém

Polévka bramborový krém

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený, očištěný celér a brambory. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř…

Staročeská bramborová omáčka s hříbky Videorecept

Staročeská bramborová omáčka s hříbky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sytou houbovou omáčku podle starého rodinného receptu doplňují plátky vařených brambor. Máslem zjemněná omáčka voní nejen použitými houbami a česnekem, ale i majoránkou,…

Eliza

75 min

Dršťková polévka z hub

Dršťková polévka z hub

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Polévku na způsob dršťkové můžeme připravit i ve vegetariánské verzi, když použijeme hřiby. Cibulovou jíšku ochutíme česnekem, mletou paprikou a zalijeme vývarem.…

toprecepty.cz

40 min

Bílá hříbková omáčka

Bílá hříbková omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Do 2 l vody dáme vařit jemně nakrájenou cibuli. Bobkový list, nové koření a pepř vložíme do plátěného pytlíčku, zavážeme a dáme vařit k cibuli. Zatímco se cibule a…

Kocmax

30 min

Hovězí kýta na dubácích

Hovězí kýta na dubácích

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Hřib dubový, lidově také dubák nebo pravák, je vynikající a hodně vyhledávaná houba. Skvěle se hodí pro sušení a konzervaci. Zde použijeme jak jeho sušenou verzi, tak…

Jenda1

200 min

Kuřecí maso na hříbkách

Kuřecí maso na hříbkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme…

ivulinka

35 min

Bílá polévka

Bílá polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jemná, krémová a plná vůně čerstvých či sušených hub – taková je houbová bílá polévka, která si právem našla místo na českých stolech. Zjemněná máslem a mlékem se skvěle…

Irule

40 min

1 2 3 11