Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houba hřib - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie155 kJ /
37 kcal
Bílkoviny2,80 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,80 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,18 g
– nenasycené0,02 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,02 g
––– omega 30,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g
– cukry1,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Ragú z divočáka

Ragú z divočáka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…

Těstoviny se smetanovými hříbky

Těstoviny se smetanovými hříbky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…

Angel 666

50 min

Nejrychlejší hřibová omáčka

Nejrychlejší hřibová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vyrazili jste do lesa posbírat pár čerstvých hříbků, ale moc úlovků jste nenašli? Nevadí, i z těch pár kousků můžete vykouzlit lahodnou omáčku. Uvařenou ji máte opravdu…

janaplucarova

30 min

Houbová omáčka z praváků

Houbová omáčka z praváků

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této…

Gabina_I

50 min

Polévka bramborový krém

Polévka bramborový krém

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený, očištěný celér a brambory. Krátce orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř…

Báječná hřibová polévka

Báječná hřibová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Hustá sytá hřibová polévka vám bude odměnou za celodenní běhání po lese a hledání hub. Vhodnými bylinkami si jí sami ochutíte a můžete k ní s chutí zakousnout chleba…

Ivusa

40 min

Bílá polévka

Bílá polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jemná, krémová a plná vůně čerstvých či sušených hub – taková je houbová bílá polévka, která si právem našla místo na českých stolech. Zjemněná máslem a mlékem se skvěle…

Irule

40 min

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Na másle orestujeme zeleninu, česnek na plátky, přidáme nakrájené brambory, mražené houby, osolíme zalijeme vodou a necháme vařit, až brambory změknou. Nakonec dáme…

Zdenka +++

30 min

Bílá hříbková omáčka

Bílá hříbková omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Do 2 l vody dáme vařit jemně nakrájenou cibuli. Bobkový list, nové koření a pepř vložíme do plátěného pytlíčku, zavážeme a dáme vařit k cibuli. Zatímco se cibule a…

Kocmax

30 min

Polévka koprová - kulajda

Polévka koprová - kulajda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…

Houbový pekáček Videorecept

Houbový pekáček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Připravte z nich tento…

hosta

60 min

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme…

Ivvettaa

40 min

Noky s hříbkovou omáčkou

Noky s hříbkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Výraznou chuť lesních hub si naplno vychutnáme v jemné smetanové omáčce, kterou provoníme aromatickou šalvějí. Hříbkovou omáčku podáváme s jednoduchými bramborovo…

poslirecept

40 min

Krčmářská masová směs

Krčmářská masová směs

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vepřovou kýtu a roštěnec nakrájíme na nudličky, promícháme se solí, kari kořením, vejci a solamylem. V chladu necháme chvíli odležet. Maso poté smažíme za neustálého…

1 2 3 11

Naposledy jste si prohlédli