Bílá omáčka z hříbků
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvě nasbírané houby můžeme zpracovat různými způsoby. Třeba z nich uvařit lahodnou bílou omáčku. Očištěné houby stačí podusit s kořením ve vývaru, doplnit smetanou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvě nasbírané houby můžeme zpracovat různými způsoby. Třeba z nich uvařit lahodnou bílou omáčku. Očištěné houby stačí podusit s kořením ve vývaru, doplnit smetanou a…
Pokud jste si z lesa přinesli plný košík hub, můžete je využít při přípravě klasického oběda - vepřového na houbách. Jídlo má lahodnou a výraznou chuť díky smažené…
Kulajda, to je tradiční polévka plná hub, kopru a brambor. Zjemněna je pak bílým jogurtem, který jí dodá také její specifickou barvu. Na závěr nesmí chybět ani vejce,…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Rychlá zeleninová směs může zasytit i bez masa. Výživnost pokrmu zajišťuje kombinace oblíbené luštěniny cizrny s cuketou, kořenovou zeleninou a houbami. Dochucení celého…
Houby nakrájíme na větší kusy a necháme 5 minut projít varem. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou a vložíme zpět do hrnce. Přidáme vodu a koření s cibulí. Necháme…
Houby nakrájíme na malé kousky, opečeme je v pánvi na másle, lehce podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom necháme vychladnout. Tavené sýry smícháme s žervé,…
Uvařte gnocci dle návodu na obalu (ty mé trvaly pouhé 3 minuty od bodu varu a doporučuji nepřekračovat doporučenou dobu vaření, neb ty rozvařené noky se budou špatně…
Na másle osmažíme nadrobno krájenou cibuli, přidáme houby a dusíme do poloměkka. Směs necháme vychládnout. Potom přidáme žloutky, sůl, prolisovaný česnek a v mléce…
Panenku nakrájíme na plátky cca 3 cm silné, osolíme, opepříme a z obou stran posypeme paprikou.Na rozehřátém oleji (dáme tak 2 PL) zesklovatíme nadrobno nakrájenou…
Guláš je oblíbenou omáčkou plnou masa a dalších přísad. V tomto receptu najdete návod na přípravu guláše z hovězího masa, které doplní kousky brambor, čerstvé houby a…
Ochutnejte hovězí maso připravené na způsob zvěřiny. Divokou chuť mu dodejte drceným jalovcem a voňavými lesními houbami. K upečenému masu dobře ladí omáčka ochucená…
Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…
Dobré italské rizoto je dokonale krémové. Abychom toho dosáhli, je potřeba použít správný typ rýže. Toto rizoto dochutí aromatický fenykl a čerstvé lesní houby. Na závěr…
Šťavnaté hovězí kapsy plněné dušenými houbami, jsou tou správnou volbou na víkendový oběd. Lahodná omáčka je ovoněná slaninou a dokonale obalí každé sousto. S tímhle…
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme uzenou paprikou a naklepeme paličkou. Každou kotletku poklademe plátky farmářské slaniny a na ní položíme vedle sebe dva plátky sýru…
Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé ,…
Jemná a krémová houbová omáčka je zahuštěná smetanou a troškou mouky a dochucená jen solí a pepřem. Díky tomu vynikne pravá chuť a vůně hub. Hotovou omáčku podáváme s…
Nejprve připravíme smaženici: zhruba na lžíci sádla, případně jemně pokrájeného špeku, osmažíme lehce dozlatova, jemně pokrájenou cibuli. Přidáme nesekaný česnek, na…
V papiňáku uvaříme vývar z kuřecích dílů nebo z kostí, přidáme i trochu soli, bobkové listy, kmín a do čajítka obojí kuličkové koření. Po uvaření kuřecí díly nebo kosti…
Květák očistíme a rozebereme na menší růžice. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák v ní uvaříme do poloměkka. Scedíme jej. V kastrolu rozehřejeme máslo a…
Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit…
Houby očistíme (nenamáčíme, pouze na sucho) a pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy.Vejce vyšleháme, přidáme pivo, nastrouhaný česnek, hořčici, majoránku, pepř,…
Nejdřív si připravíme náplň a to tak, že houby nejprve na pánvi podusíme, stačí jen na vodě, můžeme je podle chuti i malinko okořenit (sůl, pepř, kmín, česnek, nebo i…