Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou

Houby Doba přípravy: 35 minut 7 názorů

Houby Doba přípravy: 35 minut 7 názorů

Suroviny 5 porcí

600 g čerstvých hub
500 ml vody
500 ml smetany ke šlehání
3 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Kloboučky menších hub můžeme nechat vcelku, nakrájíme pouze nožky.
    Houby dáme do hlubšího hrnce, zalijeme horkou vodou, mírně osolíme a slabým varem vaříme 10 minut.

  2. Poté ve smetaně pokojové teploty důkladně rozšleháme mouku.
    Připravenou záklechtku pomalu nalijeme do hrnce a za stálého míchání houbovou omáčku vaříme 15 minut.

  3. Podle potřeby naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu, okořeníme čerstvě mletým pepřem a necháme přejít varem.
    Podáváme s bramborem a vejci.

Poznámka od kuchařky

Omáčku také můžeme těsně před koncem vaření mírně okyselit a osladit. Já to u této verze nedělám. Nechci posunout tu hříbkovou chuť do pozadí.

Komentáře k receptu Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou

Tématické fráze: houbová smetanová omáčka smetanova houbová omáčka nejlepší smetanová houbová omáčka houbová omáčka houbova omacka smetanova houbova omacka smetanova houby se smetanovou omáčkou smetanová houbová omáčka recept nejlepší houbová omáčka smetanova omáčka s houbami recept na smetanovou houbovou omáčku houbová omáčka recept houbova smetanova omacka recept houbová omáčka z čerstvých hub kdy okyselit smetanovou omáčku houby se smetanovu omáčkou nejlepší smetanová omáčka s houbami recept na houbovou omáčku varime houbova omáčka jak okyselit smetanovou omacku