Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 35 minut 5 porcí Omáčky 7 názorů

Suroviny

600 g čerstvých hub
500 ml vody
500 ml smetany ke šlehání
3 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
mléko dle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Kloboučky menších hub můžeme nechat vcelku, nakrájíme pouze nožky.
    Houby dáme do hlubšího hrnce, zalijeme horkou vodou, mírně osolíme a slabým varem vaříme 10 minut.

  2. Poté ve smetaně pokojové teploty důkladně rozšleháme mouku.
    Připravenou záklechtku pomalu nalijeme do hrnce a za stálého míchání houbovou omáčku vaříme 15 minut.

  3. Podle potřeby naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu, okořeníme čerstvě mletým pepřem a necháme přejít varem.
    Podáváme s bramborem a vejci.

Poznámka

Omáčku také můžeme těsně před koncem vaření mírně okyselit a osladit. Já to u této verze nedělám. Nechci posunout tu hříbkovou chuť do pozadí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 271 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou

Tématické fráze: houbová smetanová omáčka smetanova houbová omáčka nejlepší smetanová houbová omáčka houbová omáčka houbova omacka smetanova houbova omacka smetanova houby se smetanovou omáčkou smetanová houbová omáčka recept recept na smetanovou houbovou omáčku nejlepší houbová omáčka smetanova omáčka s houbami houbová omáčka recept houbová omáčka z čerstvých hub houbova smetanova omacka recept kdy okyselit smetanovou omáčku houby se smetanovu omáčkou nejlepší smetanová omáčka s houbami recept na houbovou omáčku varime houbova omáčka jak okyselit smetanovou omacku

Zapomněl/a jsem heslo