

Paštika z hub
Suroviny
- 50 dkg čerstvých hub
- 25 dkg čerstvých jater
- 8 dkg rýže
- 1 cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- 2 vejce
- citronová kůra
- zázvor
- tymián
- bobkový list
- anýz
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 minut ve slané vodě. Na masovém strojku pomeleme játra, houby, cibuli. Rýži uvaříme do měkka, vychladlou rozmixujeme s vejci.
Promícháme s mletou směsí a dobře ochutíme pomletým kořením, osolíme podle chuti. Formu srnčího hřbetu vyložíme 10 dkg nakrájené anglické slaniny a naplníme dobře propracovanou směsí.
Pečeme 45-50 minut při teplotě 200°C.
Poznámka od kuchařky
Já jí nechávám v ledničce uležet aspoň 24 hodin. Foceno dnes 11.12.2014, mám ji připravenou na oslavu v sobotu - vnučce bude 1 rok. Jarda. Pak přidám ještě foto, až ji budu porcovat. ☺