Paštika z hub

Jaroslav Hulka Kuchař: Jaroslav Hulka

Doba přípravy: 48 hodin Houby 2 názory

Suroviny

50 dkg čerstvých hub
25 dkg čerstvých jater
8 dkg rýže
1 cibule
10 dkg anglické slaniny
2 vejce
citronová kůra
zázvor
tymián
bobkový list
anýz
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 minut ve slané vodě. Na masovém strojku pomeleme játra, houby, cibuli. Rýži uvaříme do měkka, vychladlou rozmixujeme s vejci.

  2. Promícháme s mletou směsí a dobře ochutíme pomletým kořením, osolíme podle chuti. Formu srnčího hřbetu vyložíme 10 dkg nakrájené anglické slaniny a naplníme dobře propracovanou směsí.

  3. Pečeme 45-50 minut při teplotě 200°C.

Poznámka

Já jí nechávám v ledničce uležet aspoň 24 hodin. Foceno dnes 11.12.2014, mám ji připravenou na oslavu v sobotu - vnučce bude 1 rok. Jarda. Pak přidám ještě foto, až ji budu porcovat. ☺

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika z hub

Tématické fráze: pastika z hub tncz nova recept na paštiku z hub pastika s huba paprik pastika vejce jako priloha tatarák nechat ulezet ?

Zapomněl/a jsem heslo